Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Guide: Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Er en plæneklipper ikke bare en plæneklipper? Svaret er nej, der findes flere forskellige typer. En plæneklipper hører under den kategori, hvor du selv skal gå bag ved græsslåmaskinen og styre den. Det er således ikke de små traktorer i denne kategori. Derfor er det ofte boligejere med en overskuelig størrelse have, der skal have kig på en plæneklipper.

Find vej mellem forskellige typer plæneklippere

Der findes både plæneklippere, der kører på strøm via ledning og strøm fra batteri, og dem som kører på benzin. Navnet på de forskellige typer plæneklippere er da også beskrivende ud fra den måde, maskinen får energi fra. Der findes således: akku-plæneklipperen (batteridrevet), elplæneklipperen (strøm via ledning) og benzinplæneklipperen (kører på benzin). Det kan være smart, hvis du har flere ”forhindringer” i din have, at få en plæneklipper uden ledning. Hvis det skal være en batteridrevet maskine, er det en god ide, hvis du også køber et ekstra batteri til den – på den måde kan du være sikker på at slå hele din græsplæne på én gang, selvom den faktisk er ret stor. Hvis du ikke allerede ved, hvilken type plæneklipper du gerne vil have, kan du for eksempel se på pris, anmeldelser og testresultater. Du kan få en oversigt over hvilke plæneklippere, der klarer sig bedst i test her – og alle tre typer er med i testen.

Er der et mærke, der er bedre end andre?

Alko, Black-Decker, Bosch, Flymo og Gardena er alle sammen eksempler på nogle mærker, der laver plæneklippere. I forhold til ovennævnte test, er der ikke ét mærke, der dominerer. I top 5 ses faktisk 5 forskellige mærker, og der er også forskel på prisen i toppen af resultaterne. Det er ikke nødvendigvis de dyreste maskiner, der vinder bedst i test. Så hvis det ikke er plæneklipperen, du har lyst til at investere mest i, så er alt håb ikke ude. Du kan sagtens få en god maskine til en ordentlig pris.

Skriv et svar

%d bloggers like this: