Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Webshop tilbyder udstyr til kæledyr: Sådan giver du din kat et godt liv

Har du tænkt på at få lidt mere selskab, men må det ikke kræve så meget som at have en hund? Og er en fisk for upersonligt for dig? Så kan en kat være det rette kæledyr for dig. Dog er der en del ting, du skal have styr på til at starte med, hvor du lærer at kende din kat og dens behov, så den kan trives og få et godt liv. Det kan du blive guidet til mere i dette indlæg.

En kat er et selvstændigt dyr

At have en kat som kæledyr er ret nemt, fordi katten er et selvstændigt væsen. Dog skal du vide, at den også har brug for et trygt hjem at komme hjem til. Noget af det første, du skal beslutte i forhold til en kat er, at du skal gøre op med dig selv, om den skal kunne løbe frit udendørs, eller om den primært skal være inde. Hvis en kat har levet det meste af sin tid ude inden for de første 3 måneder af dens liv, så bliver det svært at omvende den til en indekat. Du kan også lave en gylden middelvej med en udendørs løbegård, den kan være inden for, hvis du har den plads. Vær opmærksom på at katten kan klatre i træer, så skal den blive inden for en afgrænset område, må du også overdække stedet.

Hvis du ønsker, at katten skal have lov at løbe ind og ud, ligesom den vil, kan du få en kattelem for eksempel. Skal den være indenfor, skal der være nok aktiviteter, som den kan lave. En kat nyder at gå på opdagelse, og hvis der ikke er noget spændende at give sig til, bliver det et trist liv. Du kan blandt andet have kattelegetøj og kradsetræer til den.

Det vigtigste udstyr

Uanset om det bliver en inde- eller udekat, så er der som minimum nogle ting, du bør have. Du skal have:

  • En kattebakke med kattegrus
  • Skåle til mad og drikke
  • Nærende foder
  • Tandpleje
  • Legetøj

Med dette udstyr er du godt dækket ind. Læs mere om udstyr her. Derudover anbefales det, at du får lavet en øremærkning på din kat, så den har lettere ved at blive fundet igen, hvis den ikke har kunnet finde hjem.

Skriv et svar