Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

6 designregler, der sikrer, at din hjemmeside er mobile-first-optimeret

I nutidens samfund hvor mobiler, tablets og andre elektroniske devices fylder så meget, som de gør, er det blevet tydeligt, at forbrugerne i høj grad foretrækker at hive mobilen frem, når der skal søges på diverse ting. Det betyder også, at det er særdeles vigtigt, at du, når du laver en hjemmeside, sikrer dig, at designet er mobile-first-optimeret, hvilket vil sige, at webdesignet skal være 100% mobilvenligt. Du kan læse mere her om hvad mobile first betyder, og hvad du skal være opmærksom på, når du designer en hjemmeside, der skal mobiloptimeres.

Sådan sikrer du, at din hjemmeside bliver mobile-first-optimeret

Når du skal sikre dig, at din hjemmeside bliver mobile-first-optimeret, er der 6 designregler, som du kan gå ud fra.

Hastighed

Husk at sikre dig, at din hjemmeside bliver loaded hurtigt på mobilen. I dag findes der virkelig hurtigt internet på folks mobiler, hvilket også gør, at utålmodigheden hurtigt kan melde sig, hvis det tager for lang tid at komme ind på en side. Jo hurtigere siden er, jo bedre er også muligheden for, at din side kommer til at ligge i toppen blandt Googles søgeresultater.

Single-column design

Det er ikke optimalt på en mobilside at arbejde med flere kolonner, og derfor bør du altid sørge for, at din hjemmeside kun har en enkelt synlig kolonne. Det gør det meget mere brugervenligt og overskueligt, og samtidig undgår du også, at der er vigtige elementer på siden, der går tabt, fordi de ikke kommer frem på mobilen. Et eksempel på, hvordan et single-column design ser ud, kan ses her hos markiseeksperten.

Hav kun én version af sitet

I mange tilfælde laves der både en almindelig version af sitet og en mobilversion. Det er dog en fordel for dig, hvis du laver et responsivt design, hvormed du undgår at have to versioner af hjemmesiden. Det er en fordel for dig, idet du ikke skal vedligeholde to versioner, og samtidig undgår du, at en af siderne bliver forældet med tiden.

Forstør touch-elementerne

På en lille skærm, som en smartphone eller en tablet har, er det naturligvis sværere at ramme knapperne på skærmen frem for på en større PC-skærm. Sørg derfor altid for, når du laver din hjemmeside, at de vigtige touch-elementer placeres rigtigt på skærmen og forstørres, så de er nemme at håndtere for brugeren. På Onlime kan du se et eksempel på, hvordan det kan fungere godt med store touch-elementer.

Gør det nemt at navigere

Brugervenlighed er frem for alt vigtigst, når du skal lave en mobile-first-hjemmeside. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for, at det er nemt at navigere rundt på siden, nemt at lokalisere menuen, og at den er overskuelig og ligetil.

Test din egen hjemmeside, inden den offentliggøres

Inden din nye hjemmeside er klar til brug, er det en rigtig god ide, at du selv

sørger for at teste den. Google har lavet et rigtig godt værktøj, hvor du kan få lov til at teste mobilvenligheden på din hjemmeside.

1 kommentar

Skriv et svar