Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Hvad er tinglysning?

En tinglysning er når man indberetter et privatretligt forhold til en offentlig retsinstans. Man skal for eksempel tinglyse ægtepagt, et pant og skøder. Danmark blev i 2009 det første land i verden til at gøre tinglysning digital, så man ikke behøvede at vente så længe på at få tinglyst ting. Det betyder, at du selv kan gå ind og tinglyse det du skal nemt og hurtigt og det betyder også, at information om andres tinglysninger er tilgængeligt for dig.

Gratis opslag i tingbogen

  1. 1. juli 2013 blev det gjort ganske gratis at slå huspriser og lån op i tingbogen, hvilket betyder, at du kan undersøge et hvilket som helst hus, som du er interesseret i. Det betyder, at du kan undersøge, hvem der ejer et hvilket som helst hus og hvor meget gæld, der ligger i huset. Når du undersøger forholdende, kan du også se eventuelle servitutter, der kan være tilknyttet ejendommen. Derudover, kan du også se købsprisen og den seneste ejendomsvurdering af ejendommen. Det giver dig alle de informationer, som du skal bruge, for at få et godt overblik over et bestemt hus’ situation.

 

Sådan gør du

For at søge oplysninger i tingbogen, skal du følge et par simple trin, der muliggør opslag. For det første skal du gå ind på tinglysningens hjemmeside. Derefter kan du vælge mellem to ting herfra. Du kan vælge ikke at logge ind med NemID, så du ikke efterlader et personlig spor, hvis du søger oplysninger i tingbogen. Det begrænser dog dine muligheder for at få lige så meget information, som hvis du havde logget ind. Du mister konkret retten til at se købsprisen, teksten på servitutter og vilkårene på pantebreve. Det kan være med til at indskrænke den viden, som du kan bruge og derfor anbefales det, at du logger ind med NemID. Hvis du vælger at logge ind med NemID skal du dog være opmærksom på, at dem, der har lavet tinglysningen kan se, at du har været inde og kigge på det.

 

Skriv et svar