Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Minimalismen trender i de skandinaviske hjem

Følger man diverse bolig- og interiørblogs, kan man se et gennemgående tema i forhold til indretning. Det er netop den minimalistiske stil, som er yderst populær at indrette efter, særligt i de skandinaviske lande. Vi bringer herunder kort om minimalismens oprindelse samt gode råd til, hvordan man indretter efter den populære stil.

Minimalismen oprindelse

Minimalismen er først og fremmest kendt inden for billedkunsten, hvor den fremstod i 1960’erne som modsvar på den abstrakte ekspressionisme, der i en årrække forinden, gjorde sig meget populær. Minimalismen går ud på, som navnet lyder, at minimere. Minimalismen er efterfølgende blevet integreret i blandt andet musikken, hvor der fokuseres på gentagne lyde og mønstre – og heraf ensformighed.
Efterfølgende har også modeverdenen ladet minimalismen integrere som stilart. Udtrykket ”Less is more” bruges i flæng af modeentusiaster verden over, når de ønsker et enkelt outfit, som fortsat har en bemærkelsesværdig udstråling.

Minimalismen rykker ind i hjemmet

Minimalismen har gjort sit indtryk på forskellige områder, som nævnt ovenfor, hvor også bolig og interiør er blevet grebet af stilen. Mange bloggere, som interesserer sig for bolig og interiør, giver deres bud på forskellige indretningsmuligheder. Minimalismen har samme udgangspunkt, men derfor betyder det ikke, at alle der følger denne stil, ender med samme indrettede hjem. Der er nemlig forskellige måder at tilgå minimalismen på, hvorfor de mange bloggere byder på forskellige udgaver af denne stilart. Ønsker man at indrette efter den minimalistiske stil, skal man blot sætte sig foran skærmen, foretage søgninger inden for minimalisme og indretning, og så lade det hurtige bredbånd virke, til der kommer forskellige bud på indretning. Heraf kan man finde den tilgang til minimalismen, man finder mest interessant – eller man kan lave en personlig kombination af flere.

Projekt ’minimalistisk hjem’

Når man har planlagt sit kommende minimalistiske hjem ud fra boligblogges bud hertil, er der ikke andet for end at starte. Er man lejer i en lejlighed, er der dog regler, man skal overholde i forbindelse med udlejers krav. Har man eget hjem, har man lidt større rådighed over, hvad der må ændres. I eget hjem kan ’projekt minimalistisk hjem’ grundfæstes bedre, da man har muligheden for at ændre grundlaget for hjemmet. Det gør sig gældende i forhold til blandt andet gulvet. For en fuldført minimalistisk stil, kan man omlægge gulvet, så det passer til stilens karakteristika. Der er to særligt populære bud på, hvordan et gulv kan anlægges i forskellige twist til minimalismens fordel. Det ene bud består af gulve i lyst træ og store flader, som er den mest udbredte måde at tilgå minimalismen på. Det andet bud fremstår mere eksklusivt og er i form af marmor, som giver en særlig twist til den minimalistiske stil.

Når det kommer til væggene, skal disse gerne fremstå så neutrale og afdæmpede som muligt. Som oftest må man gerne male i sit hjem, selvom man er lejer, hvorfor dette er relevant for både lejere og ejere. Det kan være et større projekt at male, men med det rette malergrej, stiger og lignende, skal man nok kunne klare både vægge og loft selv.
Når man har sørget for gulve og vægge, har man anlagt grundlaget for et minimalistisk hjem. Derefter kommer man til indretningen, som ikke må bære præg af unødvendige ting, som pynt og nips. Man skal hele tiden tænke ”Less is more” – ellers har man altid muligheden for at vende tilbage og søge inspiration på en af de mange boligblogs, som er inspireret af minimalismen.

Skriv et svar