Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Dette skal du gøre, når du har låst dig ude af boligen

Panikken der rammer, når du hører døren smække og i samme sekund kommer i tanke om, at nøglen ligger indenfor. Frustrationen, når du står lige udenfor døren og febrilsk gennemsøger din håndtaske, men ikke kan finde nøglen. Uheldet kan være ude, og at låse sig selv ude kan ske for enhver. Med følgende gode råd skal du imidlertid nok komme ind igen.

Tips til dig, der har låst dig ude

  • Ring rundt. Du har ikke nøglen, men måske er der en anden, der har den. Kan du komme i tanke om venner eller familie, der har en ekstra nøgle til din bolig, bør du starte her. Bor der andre i boligen, som ogsåhar en nøgle, kan du ogsåvælge at vente på, at de kommer hjem eller fådem til at komme hurtigst muligt.
  • Bryd ind i din egen bolig. Er første mulighed ikke gennemførlig, kan du ogsåvælge at ty til grovere midler. Inden du brækker døren eller et vindue op, bør du dog tjekke din bolig og se, om der ved en fejl står et vindue eller en bagdør åben, som du kan bruge. Er der imidlertid ingen smutveje, kan du prøve at lirke låsen op eller smadre et mindre vindue, hvorfra du kan låse døren op. Overvej dog, hvor store skader, du påfører boligen i processen, og om det er det værd.
  • Kontakt din lokale låsemed. En tredje mulighed er at kontakte en låsesmed. Har du hverken familie eller venner med en ekstra nøgle, eller bliver det for besværligt selv at bryde ind, kan du altid kontakte låsesmeden. Alt du skal bruge er en telefon og en smule tålmodighed. Låsesmeden har det rigtige værktøj til at dirke eller bore låsen op uden større omkostninger. De fleste låsesmede har en døgnvagt, du altid kan ringe til –har du eksempelvis brug for en låsesmed nær Nørrebro eller andre steder i København, kan du hurtigt fåfat påHV Låseteknik, der kommer dig til hjælp indenfor kun 30 minutter.

Skriv et svar