Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Skal du have ny støvsuger?

Støvsugeren har været kært inventar i langt de fleste hjem i Danmark siden den blev opfundet. Det er en smart måde at fjerne standhaftigt støv, små krummer og glasskår som kosten og fejebakken ikke altid kan fange uden, at man skal ned på knæ eller i en dårlig stilling for ryggen. Der er støvsugeren en fantastisk opfindelse, der også afhjælper gener for folk med støvallergi, og hurtigt fjerner snavset. Men støvsugeren kan være en upraktisk genstand at hive rundt over gulvet. Derudover kan den – afhængigt af dens størrelse – hurtigt få en fyldt støvsugerpose. Det nedsætter sugestyrken, og udskiftninger af poserne er besværlige og bliver dyrt i længden.

 

Støvsuger-alternativ: centralstøvsugeren

For at undgå gener som disse er der et alternativ til den klassiske støvsuger med ledning og hjul. Denne kan nemlig med sine plastikhjul og tyngde, der ikke altid flyttes på den rigtige måde, give ridser og generelt stor slitage på gulvet. Det kan gøre, at gulvet skal udskiftes tidligere end egentligt beregnet, og give en større udgift.

For at undgå nogle af disse irritationsmomenter, kan man få en indbygget støvsuger. Det kalder man en centralstøvsuger. Den er et sugesystem, som installeres ét sted i boligen. Herfra kan man installere nogle sugeområder rundt omkring i boligen, hvor man kan tilkoble én eller flere slanger. De slanger er oftest mindst 10 meter lange, hvilket gør, at de kan trækkes gennem boligen, og nå alle hjørner og kanter. Installation er dog lidt omfattende og egner sig bedst til huse, og gerne helt nye, da det ellers kan kræve en mindre ombygning af boligen.

 

Centralstøvsugerens fordele

Der er flere positive sider ved en centralstøvsuger fremfor en klassisk støvsuger. Den er for det første en meget bedre måde for kroppen at gøre rent på, da man ikke skal slæbe rundt på den tunge støvsuger i de forskellige rum. I stedet har man en lang slange med rør og støvsugerhovedet, der blot trækkes med rundt uden tyngden på. Derudover slipper man for de eventuelle mærker, skrammer og slitage som selve støvsugeren kan give på skabe eller gulve med en centralstøvsuger, da man jo kun skal manøvrere en plastikslange. Man kan også tilføje et udsugningssystem til centralstøvsugeren, der kan give bedre indeklima. Poserne til en centralstøvsuger fås i 10-30 liter, og skal kun skiftes årligt fremfor månedligt. Der er altså en del fordele ved en centralstøvsuger fremfor en klassisk støvsuger.

 

Skriv et svar