Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Ny dansk tjeneste hjælper danske forbrugere mod gældsfælder

Når vi danskere tænder for fjernsynet, så er det næsten umuligt at undgå enten en reklame for forbrugslån, gambling, betting eller online casino på en af de reklamefinansierede kanaler.

Forbrugslån og hasardspil-spil er overalt, og vi eksponeres i højere og højere grad for muligheden for at tage et hurtigt lån til den ferie vi gerne vil på eller noget vi lige står og mangler.

Desværre er forbrugslån en farlig spiral at komme ind i, da høje renter og skjulte gebyrer ofte kan være svære at gennemskue, hvilket ofte resulterer i, at man ikke kan tilbagebetale lånet til tiden.

Dermed ender mange danskere i RKI og med gæld for livet.

Hjælp til danske forbrugere

Dette vil en ny online tjeneste dog gøre op med og vise danskerne klart og tydeligt, hvad et forbrugslån koster, så man undgår ubehagelige overraskelser og (hvis man absolut skal tage et lån) vælge det billigste af dem der findes på markedet.

Tjenesten hedder Forbrugerfinans.dk, og du kan se deres sammenligninsportal her.

På Forbrugerfinans.dk kan du indtaste det beløb du overvejer at låne samt din foretrukne løbetid. Herefter henter siden priser ind fra en lang række udbydere og visualisere dem på et søjlediagram på siden.

Du kan nu klikke på hver søjle (som repræsentere et forbrugslån hos en given udbyder) og se, hvor meget lånet koster, og hvor meget du kommer til at betale for lånet. Du kan desuden sortere grafen, så du tydeligt kan se, hvilke lån der er de billigste og hvilke der er de dyreste.

Sammenligning af de samlede kreditomkostninger

På Forbrugerfinans.dk sammenligninger de på baggrund af de samlede kreditomkostninger. Dette tal inkluderer omkostninger til renter, gebyrer og etableringsomkostninger på lånet, således at du får en samlet pris for at optage lånet.

Med dette nøgletal i hånden kan du nemt sammenligne låneudbydere i markedet og hurtigt se, hvem der er billigst og hvor du betaler alt for meget for lånet.

Hjælp til forståelse af forbrugslån

På siden finder du desuden hjælp til at forstå et forbrugslån og hvordan prisen på et sådan et kun stiger, jo længere tid du bruger på at afbetale det.

På siden kan du f.eks. også se, hvordan ÅOP beregnes og hvad der ligger bag en ÅOP procentsatsen.

Du får på siden også en række gode råd til, hvordan du undgår gældsfælder, hvis du er typen der har svært ved at sige fra overfor nemme penge, som forbrugslån, sms-lån osv. jo er. F.eks. kan du læse at du på borger.dkkan tilmelde dig et såkaldt ”kreditvarsel”, som kan gøre det svære for dig selv at optage flere lån.

Skriv et svar