Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Blog

Deleøkonomien er i kraftig vækst i det danske erhvervsliv

For en række år siden var deleøkonomien blot en nicheafdeling i virksomheder, mens det ej heller var specielt populært i det store erhvervsliv. Det er der for alvor blevet lavet om på i løbet af de senere år, hvilket blandt andet kommer som et resultat af store koncepter såsom Über, AirBnB og lignende, som har været med til at igangsætte deleøkonomiens kraftige vækst i det private. Det er dog ikke kun i det private, der er blevet sat gang i deleøkonomien, da det også er gældende inden for erhvervslivet, og det har i den grad også givet nogle nye forretningsmuligheder for mange virksomheder i Danmark såvel som for andre lande.

Nye forretningsmuligheder med deleøkonomi

Med denne nye form for cirkulære økonomi kan virksomheder verden over lave gode samarbejder med andre virksomheder, der arbejder inden for det samme område. Det har flere forskellige positive følger, hvilket blandt andet er gældende for virksomhedernes bedre mulighed for at lave en effektiv produktion. Når man har en ressourceeffektiv produktion kørende, vil man benytte færre ressourcer på den samme mængde af producerede varer, hvilket naturligvis er ganske sundt for virksomhedsøkonomien.

Det er en af de store fordele, deleøkonomien har bragt med sig ind i det danske erhvervsliv, da man ikke længere blot kan dele produktdesign, distribuering, forarbejde og lignende mellem virksomhederne. Nu samarbejder man også ved at dele materialer, varer og lignende effektivt, således flere virksomheder har muligheder for at lave en mere effektiv produktion, hvor der benyttes færre ressourcer. Dette er sundt for økonomier såvel som for miljøet.

Deleøkonomien er under en rivende udvikling – hold derfor øje med regler, lov, bekendtgørelser mv.

Når man som virksomhed har partnerskaber, der er baseret på deleøkonomi, er det vigtigt, at man har styr på de forskellige regler, der er gældende i forhold til en sådan deleøkonomi. Regeringen har også lavet nogle forskellige tiltag, der gør, at det er let at indberette de deleøkonomiske resultater, hvormed indbetalingen af SKAT også foregår en hel del lettere. Herudover har regeringen, for at gøre deleøkonomien mere attraktiv for danske virksomheder, lavet flere fradragsmuligheder.

Det er dog vigtigt, at man som virksomhed hele tiden følger med i regler, love, bekendtgørelser osv. inden for deleøkonomien, da der ofte bliver lavet nye regler og rammer, hvilket kommer som et resultat af, at der er tale om en forholdsvis ny økonomiform, som hele tiden er i bevægelse.

1 kommentar

  • Jeg synes, der er rod i begreberne. I min verden er Uber og AirBnB ikke deleøkonomi men blot et taxafirma hhv et udlejningsfirma. I min verden betyder deleøkonomi, at en gruppe mennesker går sammen og fælles køber en vare eller ydelse, som så er til rådighed for den pågældende gruppe mennesker. 10 landmænd køber en mejetærsker sammen, som de så alle kan benytte.

    /Gorm

Skriv et svar