Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Bosted til psykisk syge

Som psykisk syg kan der være rigtig mange udfordringer i hverdagen, som kan være svære at håndtere uden hjælp udefra. Der er mange forskellige former for lidelser, og derfor også mange forskellige behov for støtte, hvilket gør at det ikke altid er lige nemt at finde den hjælp, som passer netop til ens egen situation. Et bosted kan her være en rigtig god mulighed, hvis man går og døjer med nogle problemer, og godt kunne have brug for en hjælpende hånd. Der er pædagoger, som støtter en, når man føler sig særlig udfordret, og man kan få hjælp på mange forskellige områder. Der er blandt andet mulighed for friluftsaktivitet, socialtræning, motiverende samtaler, og meget andet, i form af hvilken type hjælp man har behov for.

Det handler altså om at finde det sted, som passer lige netop til en selv og kan hjælpe med at løse og komme igennem de problemer, man har.

 

Mange forskellige botilbud for psykisk syge

Der er mange forskellige typer af sygdomme, man kan døje med, hvad enten man lider af personlighedsforstyrrelser, depression, autisme eller noget helt andet. Dette betyder selvfølgelig også, at man kan have brug for forskellige typer af hjælp. Der kan også være forskel på ens alder, hvilket kan påvirke, hvilket bosted man ville føle sig mest tilpas ved og hvilken type støtte, man har brug for i hverdagen. Der er altså rigtig mange forskellige behov som skal opfyldes, og man skal derfor finde det botilbud, som opfylder ens behov bedst.

Bor du på Fyn eller i områderne Sorø og Nykøbing Sjælland, så kan du få et socialpsykiatrisk botilbud for psykisk syge hos Solutiogruppen. De er specialiserede i mennesker med særligt krævende psykisk og sociale problemstillinger. De har kompetencer og ressourcer til at rumme alt fra unge til voksne mennesker med mange forskellige typer af psykiske sygdomme. De arbejder med 5 nøgleprincipper: Selvbestemmelse og indflydelse – respekt – troværdighed – faglighed – åbenhed. Det er de 5 grundværdier de tager udgangspunkt i med hensyn til deres behandling, og de stræber altid efter at give den bedst muliged støtte til den enkelte. De arbejder med alt fra relations-arbejde, ADL-træning, NADA-behandling, motiverende samtaler og meget mere, som alt kan være med til at gøre livet nemmere som psykisk syg.

Lider du eller nogen du kender af en psykisk lidelser, er der altid mulighed for at skrive eller ringe til dem, for at høre nærmere om hvad de kan tilbyde.