Arkiver

Sponsoreret indhold

Har du brug for hjælp til fødevarekontrol?

Når du starter din egen virksomhed, der håndterer fødevarer på den ene eller den anden måde, er noget af det vigtigste fødevarekontrollen. Er fødevarekontrollen ikke i orden, kan fødevarestyrelsen gå ind og lukke din virksomhed ned uafhængigt af tid og sted. Det er derfor super vigtigt at have styr på regler, og hvordan man rapporterer sin fødevarekontrol.

Det skal du have styr på

Fødevarekontrollen kigger på en række forhold i din virksomhed. Først og fremmest går de ind og kigger på din indretning. Der er forskellige krav til indretning alt efter type af fødevarevirksomhed. Indretningen skal tjekkes og godkendes, inden du kan åbne din virksomhed. Det er en mulighed at få lavet en forhåndsgodkendelse på dine planer for indretning eller ombygning, så du sikrer, at det færdige resultat bliver godkendt og ikke skal bruge unødvendige ressourcer på at lave noget om.

Læs om fødevarekontrol hos The Host. De kan hjælpe med juridisk rådgivning og gode tilbud på systemer til digital egenkontrol.

Fødevarekontrol sker stort set altid uanmeldt. Det vil sige, at du i det daglige skal sikre dig, at kontrollen bliver lavet, og at du altid holder dit køkken rent og pænt. Når der kommer en kontrollør forbi, har denne person tavshedspligt, og man kan derfor trygt fremvise fortrolige oplysninger. Den seneste rapport fra kontrolbesøg skal altid være tilgængelig for kunder og besøgende i virksomheden.

Sådan kontrollerer du

Hvordan holder man så styr på, at alting er som det skal være? Virksomheden har ansvar for at lave egenkontrol, som du kan se mere om på dette link: www.thehost.dk/egenkontrol. Egenkontrollen viser f.eks. data over temperaturer i køle- og fryseenheder, temperaturer på maden, tjekker skadedyr og personalets hygiejne. Denne data skal gemmes i mange år, og derfor kan det være smart at føre en elektronisk egenkontrol. Med en elektronisk eller digital egenkontrol får du programmer og værktøjer til at holde styr på din egenkontrol så nemt som overhovedet muligt.

Skriv et svar