Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan har træning indflydelse på dit helbred

Træning er og bliver en stor vigtighed for din krops sundhed og hermed dit helbred. Forskning viser, at træning har en lang række fordele ift. dit helbred. Træning kan bl.a. forebygge udviklingen af sygdomme og give dig mere overskud i hverdagen.

Forebygger udvikling af sygdomme

Sørger du for at holde din krop i gang, fx med træning, kan du forebygge en lang række livssygdomme. Når du træner, træner du også din hjertemuskulatur og får et lavere blodtryk, da pulsen både vil blive lavere, når du dyrker fysisk aktivitet og når du slapper af. Dette mindsker risikoen markant for hjertekarsygdomme. Du mindsker ligeledes risikoen for at få type 2-diabetes, hvis du sørger for at holde din krop i gang, da din krop vil blive mere følsom over for insulin, når du træner. Af denne grund vil der være en mindre koncentration af sukker i dit blod. Herudover forebygger træning selvfølgelig overvægt, hvilket er et stort problem blandt mange danskere. Du bør holde dig aktiv 30 minutter dagligt. At holde sig aktiv kan både være at gå eller løbe en tur, cykle, styrketræne eller dyrke anden form for motion. Vælg den aktivitet, som passer bedst til dig.

Kombiner træning med sund kost

Træning bør ikke stå alene, men bør i stedet for kombineres med en sund kost. At spise sundt er ikke ensbetydende med forbudte madvarer og en streng kostplan. Hvis du sørger for at spise varieret, er du mest sikker på, at du indtager de næringsstoffer, som forbedrer din krops sundhed. Derudover er det vigtigt at prøve at spise mindre, hvis man har en tendens til at spise mere, end hvad ens krop rent faktisk har behov for. Prøv også at vælge mere fuldkorn, herunder fx fuldkornspasta. Hvis du spiser fuldkorn, får du både indtaget vitaminer, mineraler og kostfibre og forebygger samtidig risikoen for at få forskellige typer af sygdomme, herunder tarmkræft. Kød er også en vigtig del af en sund kost i kombination med træning. Sørg for at vælge magert kød, så du får de proteiner og mineraler, som du har brug for, samtidig med, at du formindsker dit fedtindtag. Lær mere om protein.

Mere overskud i hverdagen

For mange mennesker kan det være svært at komme ud ad døren og få trænet eller dyrket motion. Det kan virke uoverskueligt og tidskrævende, men sandheden er, at træning rent faktisk giver dig langt mere overskud til at klare dig igennem hverdagen. Dette skyldes, at træning giver dig mere energi, hvilket gør dig mere effektiv. Du vil derfor opleve det modsatte af det først antagede, nemlig at du får langt mere overskud og mere tid i din hverdag, hvis du dyrker motion eller træner dagligt.

 

Skriv et svar