Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Føres borgerne bag lyset i klimaspørgsmålet?

På trods af den store opmærksomhed som klima får i disse år, så er det begrænset hvor meget den politiske debat baserer sig på viden om klima.

Politikerne taler meget om klima. Rigtigt meget.

Ikke mindst et parti som Alternativet har været ude at markere sig på dette område – nærmest ved enhver given lejlighed. Partiet har krævet af danskerne at de spiser mindre kød og rejser mindre med fly på udlandsrejser.

Sjovt nok viste det sig at partiets egne medlemmer – især Carolina Magdalene Maier – havde en særdeles aktiv rejsekalender med massevis af flyrejser til eksotiske rejsemål.

Men nok om Alternativets hykleri i denne omgang. Det skal nemlig dreje sig om den bredere politiske debat om klima. Og den offentlige debat om klima i det hele taget.

Snak, diskussion og debat om klima er nemlig alt for luftig og baseret på mavefornemmelser i stedet for på viden og sund fornuft.

Det skyldes at så mange danskere, politikerne inkluderet, ikke har det ringeste begreb om hvad klima egentligt er.

Klima er mange ting og klima er et kompliceret område fordi så mange faktorer spiller ind på klimaets udvikling.

For overhovedet at have en chance for at deltage i debatten og kvalificere den med mere viden og flere kendsgerninger er det tvingende nødvendigt at have en forståelse for den videnskabelige mekanik bag klimaforandringerne.

Den viden kan man få på Klimaleksikon.dk som er Danmarks bedste sted at hente faglig funderet viden om klima og klimaforandringer.

På Klimaleksikonet handler det ikke om politik eller holdninger, men om benhårde videnskabelige fakta.

Hvis du vil ruste dig til debatten om klima og gardere dig imod politikernes megen løse og ofte fejlagtige snak om klimaforandringer er Klimaleksikon et godt sted at starte.

Danske politikere har nemlig en meget urealistisk forståelse af klima og klimaforandringer og de forsøger at skabe den opfattelse at Danmark kan ændre på klimaet ved at gå foran andre lande og for eksempel gøre biler og kød dyrere.

Det billede som politikerne tegne af klima som noget danske politikere kan styre i en bestemt retning har ingen basis i virkeligheden. Der er i bedste fald tale om en total mangel på sans for proportioner.

Men der skal naturligvis være plads til forskellige holdninger også på klimaområdet. Og der skal være plads til kritik af de holdninger.

Folkets Avis bliver der gået kritisk til politikernes udmeldninger og deres lovgivning – også på klimaområdet.