Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Danskernes fordomme i business sammenhæng

Langt de fleste af os vil mene, at vi slet ikke bærer rundt på nogle fordomme, men det er løgn. Vi har alle en fordom, når vi ser på et andet menneske. Vi er rigtig hurtige til at dømme andre personer og produkter på deres udseende, og det behøver ikke at være negative fordomme, vi bærer rundt på. Du kan selvfølgelig bruge denne viden til din fordel, uanset om det gælder om salg eller andet.

Jakkesæt = business mennesker

Det er vigtigt at forstå at fordomme ikke altid betyder, at det er noget negativt. Langt de fleste har fordomme om at individer i jakkesæt er business mennesker, og det er en rimelig neutral dom, der er lagt på jakkesættet, med mindre det dømmende individ lægger noget negativt i at være en business person. Det handler om at benytte denne viden, til at sende det korrekte signal med dine produkter og services i forhold til, hvad formålet er. Langt de fleste forbinder et pænt design med høj kvalitet, og der ligger ikke noget sagligt til grundlag for dette, men det skyldes, at vi i høj grad ser fede designs på dyrere produkter, dog ikke at der er en sammenhæng mellem disse. Derfor skal der ikke kun tænkes funktionalitet når produktet bliver udviklet men også design, så produktet sender de rigtige signaler i forhold til pris og kvalitet.

Positionering i kontekst

Som iværksætter handler det også i stor grad om hvilket, signal du sender. Det kan være en handel, der går i vasken, som resultat af mangel af tiltro på evner, grundet signalet der er blevet sendt. Det handler om at sørge for at sende et signal om professionalisme, integritet og at du har styr på det, du laver. Det betyder, at du i høj grad lærer at klæde dig til situationen, som betyder at aflæse hvilken type møde der er tale om, og derefter klæde dig herefter. De fleste møder osv. vil kræve pænere tøj i form af en skjorte, pæne sko og pæne bukser, det kan dog variere fra branche til branche. Så er det vigtigt at vise, at du har styr på dig selv, det betyder blandt andet, at du har styr på hår og skæg, så du ikke kommer ufriseret til møde. Det er en god idé at investere i ordentligt skægudstyr, som noget af det, du kan få hos Made4men.

Sprog på hjemmesiden

Nogle iværksættere bliver født for at tilfredsstille en forespørgsel fra udlandet og andre til at tilfredsstille en lokal efterspørgsel. De virksomheder der handler internationalt, er påkrævede at have styr på deres sprog i forhold til marketing og hjemmesider i det pågældende land. Vi kan ikke alle være eksperter på alle områder og det kan være en klar fordel at benytte professionel oversættelse, så dine hjemmesider fremstår perfekte og totalt professionelle overfor målgruppen.

Vi kender det selv, når vi har set reklamer, der er dårligt oversat til dansk. Vi mister hurtigt tiltroen til produktet, selvom selve reklamen ikke taler for kvaliteten af produktet. Det er på samme måde med vores fordomme overfor andre personer.