Sponsoreret indhold

Derfor skal din hjemmeside være overskuelig

Er din hjemmeside ikke overskuelig, så klikker potentielle kunder hurtigt væk igen. Så simpelt er det. Derfor får du her seks tips til, hvordan du gør din hjemmeside let, lækker og elegant.

1/ Det skal være tydeligt, hvad du kan

Når besøgende klikker ind på lige netop din hjemmeside, er det, fordi de leder efter noget bestemt. Derfor skal det klart og tydeligt fremgå, hvad du kan, og hvad du tilbyder. På den måde gør du det lettere for potentielle kunder at finde ud af, om du kan give dem det, de søger. Du kan gøre det ganske kort med et ”Om os”-afsnit, der kort og præcist fortæller, hvem du henvender dig til.

2/ Hav store, flotte billeder

Din hjemmeside bliver ekstra indbydende, hvis du sørger for at have nogle store, flotte billeder. De skal selvfølgelig være knivskarpe og passe sammen med det øvrige indhold på siden. Beskæftiger du dig med indretning, kan du for eksempel præsentere de nyeste trends på forsiden.

3/ Gør det enkelt

Undgå at bruge for mange farver. Du kan med fordel benytte de samme farver, som du bruger i dit logo. På den måde får du en rød tråd på din hjemmeside, og det skaber mere ro for øjet. Det kan du se et eksempel på her. På den måde er du også mere genkendelig, hvis potentielle kunder støder på dig i andre sammenhænge.

4/ Undgå sjusk

Stavefejl og dårlige formuleringer får din troværdighed til at styrte. Vil du fremstå professionel, så sørg for, at din hjemmeside er fri for fejl. Er du ikke selv i stand til at lave optimale tekster, bør du overveje at få hjælp.

5/ Opdatér med jævne mellemrum

Det er kikset, når man kan se, at en hjemmeside ikke er blevet opdateret i flere måneder eller måske endda år. Har du løbende nyheder, du kan dele med de besøgende? Eller har du mulighed for at udskifte billederne? Tænk over, hvordan du hele tiden kan holde din hjemmeside opdateret. På den måde forbliver den også relevant.

6/ Er din hjemmeside responsiv?

I dag er det meget vigtigt, at din hjemmeside er responsiv. Det betyder, at den tilpasser sig den enhed, den vises på, uanset om det er tablet, smartphone eller en bærbar computer. De fleste tilgår hjemmesider fra deres mobiltelefoner, og hvis din hjemmeside ikke tilpasser sig denne enhed, så er det et irritationsmoment for de besøgende.