Sponsoreret indhold

Fire guldkorn til at blive en bedre lagerchef

Du har langt om længe fået din drømmetitel – lagerchef.

Det har kostet blod, sved og tårer. Det er dog først nu, at du virkelig skal til at arbejde for sagen og vise dit værd. En god chef, hvad enten man er ansvarlig for lager eller marketing, bør have en oprigtig interesse i fortsat at udvikle sig både fagligt og personligt. Den interesse bør munde ud i konkrete handlingstiltag.

Her på siden forkæler vi dig med en masse gode tips til at blive en bedre lagerchef – til gavn for både dig og dine kollegaer. Medarbejderudvikling er den bedste investering for en virksomhed. Det kan de fleste større virksomheder nikke genkendende til.

 

1)   Vær positiv og hjælpsom – det smitter

En god lagerchef skal være både positiv og hjælpsom. Det skaber en god stemning, idet smil og positivitet smitter. Glade medarbejdere er mere effektive end andre, hvorfor denne positive påvirkning i den grad vil gavne afdelingen og virksomheden som helhed.

Det gælder om at være et godt forbillede for ens kollegaer – chef eller ej. Det bør du minde dig selv om hver dag.

 

2)   Bevar overblikket

Som chef skal du kunne bevare overblikket i selv de mest pressede situationer på jobbet. Mister du først overblikket, så kan det koste mange penge grundet fejl i lagerhåndteringen. Dette må selvfølgelig ikke ske.

For at bevare overblikket skal du være dygtig til at føre kalender, bruge to-do lister og desuden være god til at uddelegere opgaver. Endvidere skal du være skarp til at følge op, om tingene bliver gjort ordentligt. I modsatte fald skal du skride til handling ved at tage en snak med medarbejderne.

 

3)   Indfør digital lagerstyring

Det er med digital lagerstyring kombineret med andre moduler muligt at skabe et bedre flow, udnytte virksomhedens ressourcer og ikke mindst sikre fejlfri eksekvering.

LOGIA er et godt eksempel på en platform, som består af både lagerstyring, lagerautomation, produktionslogistik og distributionsstyring. De mange modeller kan vælges enkeltvis eller som en samlet løsning. Mulighederne er mange. Er du nysgerrig, så læs mere her.

Digital lagerstyring er fremtiden – og fremtiden er nu.

 

4)   Giv feedback og ros

En dygtig lagerchef skal heller ikke være rad for at kommunikere med sine medarbejdere. Det er især vigtigt, at du har mod på at give feedback, naturligvis kun konstruktiv feedback.

Du skal derforuden ikke holde dig tilbage med at rose dine medarbejdere til skyerne, hvis de fortjener det. Alle nyder at få ros fra chefen. Det øger motivationen til at give den en ekstra skalle og er på alle mulige fronter med til at styrke den enkelte medarbejder. Derfor opfordrer vi dig til at belønne hårdtarbejdende medarbejdere for deres særlige gode indsats. Om belønningen skal bestå af et klap på skulderen eller en fysisk gave er helt op til dig.

Hvornår har du sidst rost en fra din afdeling?