Arkiver

Sponsoreret indhold

Køb batterier online – 3 tips der forlænger levetiden på dine batterier

Du kender det sikkert. Mobilen, der løber tør for strøm midt i et opkald eller computeren, der slukker midt i en arbejdsopgave, inden man når at gemme. Batterier har en begrænset levetid, men her får du tre tips til, hvordan man kan hjælpe dem til at holde længere.

Et batteris levetid betyder ikke, hvor længe der går i mellem batteriet skal oplades. Derimod betyder det, hvor længe der går, før man bliver nødt til at udskifte det gamle batteri til et nyt. Det har du mulighed for her – find batterier.

Batterier skal oplades forskelligt

Der er forskel på, hvor lang tid et batteri fungerer. Batterier er nemlig ikke ens. Derfor skal de også oplades forskelligt, hvis man ønsker, at batteriet skal have længst mulig levetid. Det handler derfor om at finde ud af, hvilket batteri, som sidder i dit produkt, så du bedst muligt kan passe på det. Her er tre slags batterier, som kræver, at man oplader dem forskelligt:

  • Nikkel-cadmium batteri
    Denne type batteri skal være løbet helt tør for strøm, inden det genoplades. Det skyldes, at batteriet har en hukommelseseffekt. Hvis man oplader det før, at det er løbet tør, så får det mindre og mindre kapacitet.
  • Litium-ion batteri
    Denne batteritype skal helst ikke aflades helt eller oplades fuldstændig. Hvis det er muligt, så skal man forsøge at holde det imellem 30 – 80% strøm, så hjælper man det til en længere levetid
  • Nikkel-metalhybrid batteri
    Denne batteritype behøver ikke at løbe helt tør for strøm, før man genoplader det. Det anbefales dog, at man gør det cirka en gang månedligt ellers risikerer man, at der ophober sig krystaller inde i batteriet, som påvirker batteriets kapacitet.

Brug den originale oplader

Når mobilen eller computeren løber tør for strøm, så er det en god idé at benytte den originale oplader til produktet. På den måde sikrer du, at batteriet bliver ladet op til den rigtige spænding. Hvis batteriet udsættes for en alt for høj spænding, er der nemlig risiko for at batteriets levetid forringes eller ødelægges. Derudover kan det også være en god idé at lægge de trådløse opladere på hylden. De producerer nemlig meget varme, som også kan være med til at nedsætte batterilevetiden.

Temperaturen spiller også ind

Batteriets levetid bliver også påvirket af temperaturen. Teknologisk Institut anslår, at et batteri ældes mere end fire gange så hurtigt, hvis dets temperatur når op på 50 grader. Det kan man forhindre ved blandt andet at være varsom med at dække blæseren på sin computer til. Der sidder oftest et gitter i siden eller bagpå, som skal hjælpe med, at luften kan cirkulere. Hvis dette dækkes til, så stiger temperaturen inde i maskinen, og det skader altså batteriet. Det samme gælder, når computeren lægges i tasken uden at være slukket.

Hvis det derimod er koldt vejr, skal man være påpasselig med at oplade batteriet, hvis det netop har været ude i kulden. Vent hellere en times tid til batteriet igen har fået stuetemperatur. Så hjælper du batteriet til en længere levetid.

Skriv et svar