Sponsoreret indhold

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Hvis du har besluttet dig for at få en varmepumpe i din bolig, er næste skridt at beslutte dig for hvilken en, du skal vælge. Alle varmepumper er energibesparende og dermed en rigtig god investering at gøre sig. Men der er selvfølgelig også forskel på de forskellige typer og mærker. Både i forhold til prisen på selve varmepumpen, installationen og driften. Derudover er der forskel på hvor godt, de omdanner energien i luften til varme, og det kan derfor godt betale sig at kigge på de forskellige muligheder, der er. Når du skal lede efter de bedste varmepumper på det danske marked, kommer her nogle gode råd til, hvad du skal have med i tankerne.

Udnyttelsesprocent kontra energiforbrug

En varmepumpe fungerer ved, at den udnytter den energi, der findes i luften til at lave varme. For at gøre det har den et lille energiforbrug til drift. Det du skal kigge på, er hvor megen energi, den anvender i forhold til, hvor meget den skaber. Det er jo klart, at der helst skal være en så stor gevinst som muligt at hente. De bedste varmepumper ligger på at kunne omdanne cirka 4-5 gange så megen energi ud af luften, som de bruger for at fungere.

Luftens temperatur

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke temperaturer varmepumpen fungerer ved. Den fungerer jo som sagt ved at trække varmen – altså energien ud af luften udenfor. Der skal man forstå, at en varmepumpe bør kunne omdanne energi fra luften selv i meget lave temperaturer. De bedste varmepumper er brugbare helt ned til minus 25 grader. Vælger du for eksempel en varmepumpe fra Scanheat.dk, kan du helt sikkert finde en, du kan bruge hele året.

Forskellige typer

Der findes forskellige typer af varmepumper, og du skal sørge for at vælge den, der passer bedst til dine behov. De er ikke alene forskellige i anvendelse men også i pris og installation. Den absolut billigste form for varmepumpe er en luft til luft varmepumpe. Den fungerer ved at den anvender energien fra luften udendørs til at varme luft op indendørs. Det er også den type, der er lettest og hurtigst at installere, og det er et rigtigt godt valg til for eksempel kolonihavehuse eller sommerhuse. Den kan også anvendes i en helårsbolig, men her kan det nok bedst anbefales at gå en tak op og vælge en luft til vand varmepumpe. Denne type er også let at installere og er altså den næstbilligste på markedet. Men den har en fordel i, at den varmer vand op i stedet for luft. Du kan derfor anvende den som eneste varmekilde i huset. Det kræver en god isolering, før den kan få temperaturen tilstrækkeligt op.

Uanset hvilken type du vælger, er du med en varmepumpe sikret besparelser på dit varmeforbrug og samtidigt med det, er en næsten omkostningsfri varmekilde, er den også rigtig god for miljøet ved at have så lavt et energiforbrug. Det kan altså godt betale sig at investere i en varmepumpe, og vælger du at investere lidt mere, får du en varmepumpe, der leverer billig varme året rundt.