Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Derfor kan det betale sig at skifte til en e-cigaret

Der er mange rygere i Danmark og en stor del af disse rygere ryger stadig tobaksprodukter i stedet for at dampe e-væske. Det er dog ikke den bedste måde at gøre det på, for man kan faktisk gøre mange flere ting end man lige regner med, hvis man skifter de traditionelle tobaksprodukter ud med en e-cigaret. Mange tænker måske, at det er næsten det samme, men der er faktisk mange forskelle, som kan gøre det meget mere attraktivt for den bredere befolkning at dampe i stedet for at ryge.

En højere grad af selvbestemmelse

Når du ryger tobak, så er du næsten totalt låst fast i, hvordan dine produkter kan smage. Det er sandt, at man kan vælge mellem forskellige produkter, der smager forskelligt, men den overordnede smag vil altid være tobak. Du kan blande det på forskellige måder og rulle det op i cigarer, men uanset hvad du gør, så kan du ikke ændre smagen. Det kan man til gengæld med en e-cigaret, fordi smagen er betinget af den e-væske, som du putter i dit væskekammer. Det smarte ved e-væske er nemlig, at man kan blande så mange forskellige smagsvarianter, at du ikke kan undgå at finde noget, som vil passe til dig. Det er lige meget, om du er til tuttifrutti eller jordbær. Denne brugerfrihed, som er forbundet med e-væsken er en af de ting, som er et af de helt store trækplastre ved denne måde at indtage sin nikotin på. Det betyder, at du selv kan blande dine smage, selv kan bestemme indholdet af nikotin og helt selv kan finde ud af, hvad du bedst kan lide i din damp. Det er dog langt fra den eneste fordel, for hvis man bruger det rigtigt, så kan skiftet til e-cigaretten være en del af et rygestop, hvis det er det, som du gerne vil. 

Sådan kan du skære ned på nikotinen

Udover smagen, så er indholdet af cigaretter væsentligt forskelligt fra det, som findes i e-væske. Der er nemlig langt færre kræftfremkaldende, eller karcinogene, stoffer i den damp, som man får ind med e-cigaretten. Det kan være et sundere alternativ til tobakken, og man kan også bruge dem til et permanent rygestop. Hvis man gerne vil trappe ud af sin nikotinafhængighed, så kan man benytte væske med gradvist lavere indhold af nikotin. På den måde vil man langsomt trappe sig selv ud af nikotinen og kan til sidst nøjes med at inhalere ren damp. Her skal man dog passe på, for man kan bare ryge mere af den samme væske og på den måde indtage den samme mængde nikotin som før. Denne metode er helt klart noget, som man kan overveje, hvis man har forsøgt et rygestop, men ikke har været i stand til at gennemføre og gerne vil prøve en anden måde at tackle det på. Det kan også være, at man bare leder efter et sundere alternativ til tobaksrygning, men ikke vil kvitte vanen og bare gerne vil over til at dampe i stedet.