Arkiver

Blog

Et godt indeklima er lig med en god arbejdseffektivitet

Annonce

Uanset om du som iværksætter arbejder meget hjemmefra eller fra et stort, fint kontor i København, så er indeklimaet altafgørende for produktiviteten. At skabe et godt indeklima er dog lettere sagt end gjort. Det kræver først og fremmest, at man føler sig tilpas i sine arbejdsomgivelser. At faciliteterne er i top, og at man ikke går ned på udstyret. Stolen skal være behagelig at sidde på, så man undgår rygskader. Skrivebordet skal bidrage med en vis overskuelighed og have plads til de nødvendige dokumenter. Computeren skal selvfølgelig heller ikke være fra stenalderen, og telefonen skal også være pålidelig. Et område, som er let at overse i forhold til opretholdelsen af et godt indeklima, er selve luften i lokalet. Det er vigtigt, at luften er frisk, og ikke indeholder partikler fra sundhedsskadelige ting som f.eks. skimmelsvamp. Skimmelsvampen kommer ved fugtskader, men den kan sagtens udbrede sig, uden man er klar over, at man har en fugtskade.

Fugtskader skader mere end mange går og tror

En fugtskade er en af hovedårsagerne til, at der opstår skimmelsvamp. Et fugtigt indeklima er nemlig paradis for skimmelsvampen. Skimmelsvampens partikler hænger sig i luften, og giver hovedpine, hukommelsessvigt, træthed, svimmelhed og koncentrationsbesvær. Med andre ord, så gør den det helt umuligt, at udføre et effektivt arbejde. Den er meget sundhedsskadelig, og kan over længere sigt give langvarig utilpashed. Oftest sidder fugtskaden, som er årsag til skimmelsvampen, i bygningens skjulte dele. Derfor kan det være svært at vurdere, om man har en fugtskade. Skimmelsvamp kan ikke altid ses, da den sagtens kan skjule sig i en væg, et loft, eller bag et møbel. Når den først er kommet, kan man ikke bare skurre den af med sæbevand, som mange ellers tror. Man bliver nødt til at få det hele fjernet. Ellers vil den begynde at sprede sig igen.

Jeg har fået en fugtskade – hvad gør jeg?

Ligger der masser vand i kælderen eller oplever du eller dine medarbejdere tidligere nævnte symptomer? Så kan det være en god idé at få tjekket, om du har skimmelsvamp i lokalet. Her kan man leje en affugter for at få et optimalt resultat. Uanset om det er forebyggende, eller fordi skaden allerede er sket. Den bedste måde at få udbedret en fugtskade på, er ved at bestille en professionel affugter til at tage sig af opgaven. Det er nemlig de færreste mennesker, der selv er ekspert i fugtskader samt udbedringen af disse. Men hos Pro Industri & Skadeservice er der heldigvis nogle mennesker, der er eksperter i fugtskader. De ved både hvordan man opsnuser årsagen til fugtskaden, og hvordan man udbedrer den. Affugtning er den bedste måde at komme skimmelsvampen til livs på, og derved få skabt det optimale indeklima at arbejde i. En affugtning foregår ved hjælp af en kondensaffugter eller en adsorptionsaffugter. De professionelle affugtere vil stå for det praktiske i forhold til at komme fugtskaden til livs, men vil samtidig komme med gode råd til, hvordan du kan undgå, at det sker igen.