Arkiver

Sponsoreret indhold

Gør din PC hurtigere med disse nemme trin

De fleste af os er meget afhængige af vores PC i dagligdagen, og det er for de fleste mennesker vigtigt, at deres computer fungerer optimalt. Er din computer blevet langsom, kommer vi her med nogle nemme trin til, hvordan du nemt og gratis kan optimere din PC’s ydeevne. 

 Ryd op på din harddisk

Når du bruger din computer, ophobes der med tiden unødvendige filer, som optager en masse plads på din harddisk. En fyldt harddisk gør din computer langsom, og ved at slette unødvendige filer, kan du gøre din PC meget hurtigere. 

Tøm papirkurven

Det første, du skal gøre, er at tømme din computers papirkurv.Det er vigtigt, at du gør dette ofte, for i papirkurven ligger der ofte en masse dokumenter, som du i virkeligheden ønskede at slette. Der er ingen grund til, at disse uønskede dokumenter stadig ligger på computeren, så ud med dem.

Ryd op på dit skrivebord

Hvis du har mange ting liggende på din PC’s skrivebord, er det en god idé at få ryddet op og fjernet så mange som muligt. De filer, der ligger på computerens skrivebord, har nemlig deres eget RAM-forbrug, så jo færre elementer du har liggende her, jo hurtigere bliver din PC. 

Fragmentér din disk 

Dine enkelte PC-filer er opdelt i mange små stumper på din harddisk.Disse stumper er spredt ud over hele disken og udnytter derfor hele diskens plads. Dette er generelt meget smart, fordi harddisken på den måde udnyttes bedst muligt. Men ulempen ved det er, at harddiskens hastighed bliver nedsat, fordi det tager længere tid for den at finde og læse de filer, du skal bruge. Derfor kan diskfragmentering være den helt rigtige løsning for dig, der ønsker en hurtigere PC. 

Diskfragmentering samler alle dine filer i én klump på din harddisk. Dette gør, at filerne er lettere for din harddisk at finde og læse. På den måde får din PC en hurtigere og bedre ydeevne. På en almindelig PC er det en god ide at diskfragmentere harddisken jævnligt.