Arkiver

Sponsoreret indhold

Guide til at få succes som bygherre

Som bygherre bærer du et enormt ansvar. Du skal nemlig sørge for, at alt går op i en højere enhed. Skrider tidsplanen, eller lever byggeriet ikke op til kundens krav og ønsker, så bliver du stillet til ansvar. Af følgende grund er det alfa og omega, at du tænker alt ned til mindste detalje og ikke overlader noget til tilfældighederne.

Som bygherre løber du ofte en stor risiko. Et byggeri vil nemlig typisk være meget omkostningstungt, hvorfor du vil have meget på spil rent økonomisk. Du skal endvidere være bekendt med de gældende regler i henhold til byggeloven, arbejdsmiljølovgivningen, bygningsreglementet m.v. Der er typisk tale om noget ganske tungt stof, som man ikke desto mindre er nødt til at sætte sig ind i, hvis man skal skabe en succesfuld karriere som bygherre. Man kan nemlig risikere at blive pålagt den ene store bøde efter den anden, hvis man ikke overholder lovgivningen på området.

Projektudvikling og rådgivning

Uanset om man har 2, 5 eller 20 års erfaring som bygherre, så er man nødt til at erkende, at man ikke kan alt på egen hånd. Man har under alle omstændigheder brug for en hjælpende hånd eller to, hvis man skal realisere ens idéer og drømme. Det er i den forbindelse værdifuldt med professionel rådgivning. Det er ikke hverken billigt eller gratis, men pengene til rådgivning er ofte givet godt ud. Har du brug for rådgivning, så læs mere her.

Er projektet realistisk? Hvilke risici er der forbundet med projektet? Er der tilstrækkelig stor efterspørgsel? Disse og mange andre spørgsmål kan opstå i forbindelse med både større og mindre byggeprojekter. Kan du nikke genkendende til dette, så bør du alliere dig med en dygtig og erfaren rådgiver. Kuben Management er en af de virksomheder, som kan byde ind, hvis du længes efter rådgivning. Du kan bl.a. blive sat i forbindelse med specialiserede advokater og jurister med styr på sagerne.

Forsikringer

Som bygherre kommer man ikke uden om at tegne en række forsikringer. Nogle af disse er lovpligtige, mens andre er frivillige, men yderst anbefalelsesværdige. Skulle du mod forventning være i tvivl om, hvilke forsikringer du bør tegne, så kan du få et indblik i, hvilke forsikringer der er mest populære blandt danske bygherrer. Som hovedregel vil det være en god idé at tegne følgende forsikringer:

  • Bygherreansvarsforsikring (dækker mod krav i forbindelse med byggearbejde m.v.)
  • Brand- og stormskadeforsikring
  • Bilforsikring (du har sandsynligvis en del kørsel i løbet af en arbejdsuge)

Det er sund fornuft at alliere sig med en forsikringsrådgiver, hvis man har svært ved at gennemskue, hvilke forsikringer der er pengene værd. Uden de rette forsikringer løber man en stor unødig risiko, som i værste fald kan resultere i en konkurs. Derfor er det altafgørende, at man gør sig nogle grundige overvejelser omkring forsikringer. Det gælder om at tage sine forholdsregler.

Planlægning

Som bygherre sidder du med al sandsynlighed med en masse planlægningsarbejde. Dette kan være yderst tidskrævende og kompliceret, hvorfor det gælder om at holde tungen lige i munden. Dårlig planlægning fører gang på gang til dyre fejl, mangler og besvær. Når vi taler planlægning, så taler vi om tre forskellige faser bestående af idéfasen, projektfasen og udbudsfasen. Det indbefatter bl.a. at indhente byggetilladelser, tilbud m.v.

Skal et byggeprojekt blive succesfuldt, så kommer man ikke uden om at bruge tid på research og planlægning. Det kan endnu en gang være fordelagtigt at hyre professionelle folk, som kan assistere med at indhente tilbud, tage kontakt til myndigheder m.v. Der er rigtig mange ting, som skal på plads, inden man kan tage hul på selve projektet.

Hvis uheldet er ude

Selvom man tager sine forholdsregler ved at forsikre sig og benytte sig af alle de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger, så kan man desværre ikke gardere sig 100 % mod uheld. Man kan ikke kun forsikre sig mod storm- og brandskader. Det er også muligt at forsikre sig mod trafikulykker, som desværre kan forekomme, når man jævnligt færdes i trafikken. Som bygherre bruger du sandsynligvis meget tid i trafikken, hvorfor du desværre ikke kan vide dig sikker på, at du aldrig vil blive involveret i en ulykke. Skulle uheldet være ude, så bør du undersøge erstatningsmulighederne. Læs meget mere om reglerne om erstatning efter trafikulykke på nettet. Det oplagte vil være at hive fat i en specialistadvokat.