Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Guide til valg af sofabord

SPONSORERET AF ALTON & HEIM

Højt eller lavt sofabord? Aflangt eller rundt sofabord? Hvis du er på jagt efter et sofabord, men mangler inspiration og vejledning, så er du kommet til rigtige sted. Når du skal vælge et sofabord, er der mange overvejelser at gøre sig.

Eksempelvis bør du spørge dig selv, om hvor meget du bruger et sofabord, og hvor meget plads du har brug for. Derudover har du din egen smag for indretning – den skal komme til udtryk med dine møbler.

Vælg det rigtige sofabord hos Alton & Heim, der sælger møbler af nordisk design, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Møblern fra Alton & Heim er tilmed FSC-mærket, hvilket betyder, at de anvendte materialer vægter bæredygtighed højt.  Det nordiske design har vundet popularitet hos mange lande,  og hvor bæredygtighed bliver prioritereret fra flere og flere mennesker – derfor vil det være oplagt at vælge et nyt sofabord, som har FSC-mærket med omtanke for naturen.

Nordisk design og bæredygtighed

Nordisk design er et stort hit herhjemme i Danmark, hvor det med tiden har vundet hjerter i  utallige andre lande, som er uden for danmarks grænser. Nordisk design er tæt forbundet med bæredygtighed, da man i begyndelsen ville skabe møbler, der kunne holde i mange år. (Det nordiske design har længe omhandlet enkelthed og funktionalitet. Man lægger også vægt på det gode håndværk, som sikrer at møblet holder i mange år frem. Nogle producenter har også taget sit ansvar på sig, når det gælder bæredygtighed. Disse firmaer har bæredygtighed i alt fra materiale møblerne bliver bygget af, til transport af møblerne til måden produktionen får sin energi på.

Med nordisk design er hensigten at gøre indretningen minimalistisk, og farvepaletten er oftest den samme. Sorte, grå, hvide og andre neutrale farver er hastigt blevet populære, hvor farverne er med til at gøre indretningen simpel og naturlig som gør, at hjemmet emmer af kvalitet.

FSC-mærket

FSC-mærket på møbler er lig med god samvittighed. Når du ser FSC-mærket med det lille træ og de tre bogstaver, så kan du være sikker på, at du er ved at købe bæredygtige møbler.

FSC-mærket finder du på møbler af træ og papir, og det betyder, at der bliver passet godt på miljøet og mennesker, hvor der samtidig bliver skænket en tanke til sociale forhold.

Tænk på plads, design, farve og funktion

Inden du griber fat om et sofabord, som du lige har forelsket dig i, så tænk over, om du har gjort dig de rigtige overvejelser. Har du tænkt over, hvor meget dit sofabord skal fylde, og har du plads til det?

Hvis du har flere siddepladser end en enkel sofa, så fungerer et rektangulært sofabord godt, da alle kan nå til bordet.

Det er derudover også vigtigt, at du tænker over, hvilken funktion dit sofabord skal have. Spiser du ofte i stuen, og skal dit sofabord derfor være stort? Eller er du bare typen, der bruger dit sofabord til en kop kaffe. Det kan også være, at du læser og arbejder meget på sofaen, hvor du i dette tilfælde måske hellere have mere plads på bordet.

Hvilket design bordet skal have, er selvfølgelig den sjoveste del at arbejde med. Ønsker du et stilrent, rustikt og enkelt look, kan du vælge et sofabord af træ. Er du mere til et elegant og spændende look, så kan du vælge marmor, som altid har været populært.

Noget der er mere tidløst end træ og marmor er selvfølgelig glas. Glas matcher i de fleste stueindretninger, og gennemsigtigheden giver et indtryk af mere plads.