Arkiver

Business

Sådan investerer du i aktier som en begynder

Annonce

Der er utroligt mange der investerer i aktier, og det er blevet utroligt let igennem bankens investeringsprodukter, men også igennem det store udvalg af investerings platforme der dukker op rundt omkring på nettet. I denne artikel har vi derfor valgt at komme med nogle råd og en guide til aktiehandel for begyndere, som kan sikre at du kommer godt i gang med at investere i aktier, så du ikke begår en masse begynder fejl, som vi andre der har investeret i mange år har gjort.

Find ud af hvilken risikoprofil du har

Du skal som det første, finde ud af at hvilken risikoprofil du har, når du skal investere. For det er nemlig vigtigt at finde ud af hvor meget risiko du ønsker, i forhold til hvor meget afkast du forventer at få. Jo højere risiko, jo mere afkast.

Spred dine investeringer

Når du først skal i gang med at investere, så bør du altid koncentrere dig om at sprede dine investeringer så meget som muligt, så du ikke lægger alle æg i én kurv. Du skal sørge for at få spredt dine investeringer så meget som overhoved muligt, så du sikre at hvis en enkelt investering går galt, så mister du ikke hele din investering, men kun en lille del af din portefølje.

Her kan du med fordel vælge en investeringsforening, så du kan få spredt dine investeringer ud over flere hundrede virksomheder, uden at du skal kunne investere flere hundrede tusinde kroner.

Find ud hvor lang investeringshorisont du har

Noget af det vigtigste du bør gøre, er også at sikre at du ved hvor lang en investeringshorisont du har. For jo længere investeringshorisont du har, jo mere risiko kan du tage, da du har længere tid til at tjene et potentielt tab hjem igen. Og du bør aldrig investere i aktier, hvis du ved at du skal bruge pengene indenfor kort tid. For så kan du nemt risikere at du tilfældigvis oplever et stort fald på aktiemarkedet, og at du derfor er tvunget til at sælge på det laveste niveau, fordi du eksempelvis skal købe hus, bil eller lignende. Du kan overveje at bruge en service som June, hvis du vil finde ud af din risikoprofil og lignende.

Invester automatisk

Jo mere du kan investere automatisk, jo bedre. Hvis du fast laver en overførsel til din investeringskonto hver eneste måned, så sikre du at du ikke bruger disse penge til forbrug, og så er de sikret til investering. Dette gør også, at hvis du køber ind hver eneste måned, så vil du opnå markedets gennemsnitlige indkøbspris på aktierne, hvilket sikre at du ikke er uheldig at køber på toppen af aktiemarkedet, og så oplever du et kæmpe fald, men du kan naturligvis heller ikke få den laveste pris på bunden. Men hvis du investere automatisk hver måned, så vil du kunne sikre at du ikke bruger dine penge til forbrug, men du sikre også at du får et gennemsnitlige afkast og derfor også sikre en minimal risiko.

Hvis du gerne vil tjene lidt ekstra penge, så læs denne artikel.