Arkiver

Iværksætterliv

Sådan starter du en blog og tjener penge på den

Annonce

Der er flere og flere derude som har blogs og det er også begynd at gå op for disse bloggere at de kan tjene penge på deres blogs. Det er også ret nemt at tjene penge på en blog med mange besøgende da de fleste bloggere får tilbud at få en masse gratis sponsor produkter, eller penge hvis de reklamere for et bestemt brand eller produkt.

Men hvordan bliver du en af dem, med egen blog og indkomst ved siden af dit normale arbejde? Det vil jeg komme ind på i denne artikel.

Køb et domæne og hosting

Det første du skal gøre er at købe domæne, og oftest så følger domæne og hosting sammen, hvor du kan købe begge dele hos samme udbyder, så du ikke skal flytte domæne og hosting på et senere tidspunkt, hvis du på et tidspunkt vil samle disse to hos den samme udbyder.

Du skal finde et navn som passer til din blog og det du gerne vil skrive om. Det kan være alt lige fra minblog.dk til minblogomkatte.dk eller hvad du ellers har lyst til. En af de største udbydere i Danmark er unoeuro.com, hvor du kan købe begge dele til ret billige priser.

Lav din blog i wordpress

Det system som er bedst at lave i for de fleste nye bloggere, er uden tvivl wordpress. WordPress er kæmpe stort til bloggere og har alle de muligheder som du har brug for som blogger. Derudover så er det gratis at bruge wordpress og der findes en masse gratis temaer som gør din flot og så den faktisk ligner en blog som en designer har haft en finger med indover.

WordPress findes også hos de fleste hosting udbydere og domæne udbydere som en 1 click install, som betyder at du med et enkelt klik har installeret wordpress og kan komme i gang med at oprette blogindlæg hvilket tager et øjeblik.

Lav indhold og massere af det

Nu skal du i gang med det hårde arbejde. Du skal nemlig i gang med at skrive en masse godt indhold som tiltrækker læsere som er interesserede i det emne du skriver omkring. Du bør fokusere på at skrive nogle blogindlæg der mindst har 400 ord, så de ikke bliver alt for korte, og så bør de også have noget indhold som hjælper læseren. Læs eksempelvis stabilokonomi.dk som er et glimrende eksempelvis en blog, hvor der bliver skrevet om private investeringer og spareråd som ejeren af bloggen selv gør brug af. Men et andet eksempel er  https://bluelobster.dk/ som gør det samme, men primært handler om hans ejendomme. Dette er to blogs som er utroligt simple at sætte op, men som har en masse godt kvalitets indhold som hjælper læseren.