Arkiver

Sponsoreret indhold

Computerspil skiller vandene

Det er et faktum, at antallet af computerspillere er steget i de seneste ti år. Næsten halvdelen af danske teenagedrenge spiller computer hver eneste dag. Men hvorfor? Hvad får så mange teenagere til at sætte sig foran skærmen? Måske er du en af dem, der spiller, og så kan du sikkert opremse en masse gode grunde til, hvorfor du spiller. Men det kan også være, at du er en af dem, der står på sidelinjen og ikke aner, hvad der dog foregår inde på den skærm! Det er vigtigt at huske på, at computerspil ikke kun er for unge drenge. Computerspil er for alle, unge som gamle, drenge som piger.

Computerspil bliver til tider bliver udskældt. Her bruges ofte det argument, at de mange timer foran skærmen afføder inaktivitet og dermed overvægt og livsstilsygdomme. Andre argumenter kan være, at den vold, der ofte foregår i computerspil, gør unge mennesker skøre i hovedet

Alle har ret til at have deres egen mening, men der er ingen tvivl om, at der ikke altid er grund til at skælde ud på de virtuelle universer. Herunder ser du eksempler på, hvilke positive effekter, du opnår ved at spille:

  • Du øger din indlæringsevne og træner din koncentration.
  • Du bliver bedre til at orientere dig, analysere komplekse situationer og tænke strategisk. Eksempelvis i et spil som Total War Three Kingdoms, som handler om at opbygge et helt imperium i det gamle Kina i år 190 e.Kr.
  • Du møder andre, der også spiler og bliver en del af et online fællesskab
  • Du kobler af og får muligheden for at fordybe dig i en helt anden verden

Nogle gange handler modviljen mod computerspil om uvidenhed. Det kan være at forstå, hvad spilleren egentligt laver på computeren. I de fleste tilfælde kan det hjælpe at stille spørgsmål og i det hele taget interessere sig for, hvad der foregår i spillet.