Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

De mest interessante trends inden for bilverdenen

Mange mennesker, måske især mænd, går ligeså meget op i deres bil som i deres tøj og hjem – hvis ikke endnu mere! Derfor er det interessant at kigge lidt på, hvad der kommer til at ske med biler i fremtiden – både udseendemæssigt og teknologisk! Dette dykker vi ned i denne artikel, så du kan have det i baghovedet næste gang, du enten skal leje en bil– eller købe en. 

Mere fokus på det æstetiske aspekt
Når man kigger på tendenserne inden for biler i 2019, så er det tydeligt, at der bliver lagt mere og mere energi i at kreere smukke biler. I lang tid har fart, kraft og type af brændstof været hovedfokus, men fremover vil vi se mere flydende, organiske kurver og elegante løsninger på bilerne. Klassiske biltyper betragtes nærmest som kunstværker i dag og dette vil mange bilproducenter prøve at eftergøre, men med et moderne præg.

Lettere biler
Udover at gøre sig umage med det æstetiske design af bilen, er der også flere bilproducenter som begynder at gøre deres bilmodeller lettere og mere graciøse. Både Suzuki og BMW har gjort en indsats for at lave biler, som vejer langt mindre end de tidligere modeller. En bil med lav vægt har nogle fordele sammenlignet med dens tungere pendant, da den har bedre acceleration pr. hestekraft, ligesom den er lettere at få til at skifte retning og den bruger mindre brændstof – så der er også nogle kroner og ører at spare i det lange løb. Dette er både forbrugerne og producenterne klar over, hvorfor vi begynder at se flere og flere biler på markedet, som vejer mindre end forgængerne.

Opdaterede elbiler

Elbiler er ikke længere noget eksotisk og anderledes. I takt med at forbrugerne efterspørger mere bæredygtige biler, er det blevet langt mere normalt at se elbiler på vejene. Og forbrugerne kræver smukt design, veludnyttet plads, masser af ekstraudstyr at vælge imellem og høj sikkerhedsstandard. Denne tendens ses også ved køb af elbiler, hvilket elbil producenterne forsøger at designe efter. Eftersom elbiler er fremtiden, vil der blive lagt meget større energi i at designe elbiler som på alle fronter kan leve op til og på mange måder overgå de klassiske benzin- og dieselbiler.

Bæredygtig shipping og transport af varer
Den sidste tendens vi vil nævne i denne artikel, handler ikke direkte om klimavenlige tendenser inden for personbiler. Vi har dog valgt at inkludere den, da vi synes, den siger meget om fremtidens fokus på bæredygtig transport. 


Shipping er en vigtig del af den moderne økonomi, men det er også noget, som kan ses på CO2-udledningen. Derfor er der blevet udviklet en lastbil med diverse brændstofbesparende teknologier, der gør det muligt at mindske CO2-udledningen markant i forbindelse med transport af varer. 

Dette inkluderer et specialdesignet førerhus af diverse carbonfiber-materialer og et aerodynamisk design. Dette nedsætter lastbilens vægt betydeligt og mindsker luftmodstanden, når den kører på vejen. Denne type lastbil udstyres også ofte med solpaneler på taget, som på bæredygtig vis skaffer til lastbilen strøm at køre på. Indtil videre er der kun lavet en enkelt model af denne type lastbil, som prøvekøres henover sommeren 2019, men vi forudser, at dette bliver en banebrydende tendens på transport og shipping fronten.