Sponsoreret indhold

Sådan gør du bogføring nemt

Bogføring er for mange virksomhedsejere en stor hovedpine, der tager en masse timer og besvær. Det ville derfor være rart, hvis bare det kunne gøres nemmere. Det er her, Ageras kommer ind i billedet, hvis mission er at hjælpe virksomhedsejere med at gøre bogføring nemmere. Læs mere forneden.

Derfor skal du have en revisor

”En revisor er en omkostning” er der mange virksomhedsejere, der siger og uovervejet laver deres bogføring selv. Men det er faktisk den helt forkerte måde at se på dette. En revisor skal i stedet betragtes som en investering, der ikke bare hjælper dig med at få et lovligt overblik over økonomien, men også kan rådgive dig, så din virksomhed kan gøre det endnu bedre. En dygtig revisor koster dig nemlig ikke flere penge, men hjælper dig med at tjene flere. De vil nemlig typisk have samme interesse som dig: en bedre bundlinje. En revisor koster selvfølgelig penge, ligesom alle andre investeringer. Du skal også købe en aktie, før du kan tjene på den.

Der er mange økonomiske faktorer, der spiller en væsentlig rolle, når der skal føres regnskab. Det kan være svært for en, der ikke er uddannet revisor, at finde rundt på alle disse ting og udnytte dem maksimalt. En dygtig revisor vil dog være i stand til at løse de problemer, som du ikke selv vidste, du havde og skabe dig besparelser på andre ting, som du måske heller ikke vidste var en mulighed.

I den lange bane kan der være flere økonomiske konsekvenser ved ikke at have en revisor. Det er nemlig meget tid- og ressourcekrævende at skulle gå tilbage og rette i gamle regnskaber. Derfor er du typisk bedre stillet ved at gøre det ordentlig fra starten.

Brug et regnskabsprogram

Hvis du gerne selv vil være mere over dit regnskab uden nødvendigvis at bogføre selv, så er det en rigtig klog idé at benytte sig af et regnskabsprogram. Der findes flere alternativer til disse med forskellige funktioner. Valget afhænger derfor meget af din virksomhed og dine behov. Meneto er et populært regnskabsprogram, hvor du slipper helt for at bogføre selv. De er den fulde, automatiske pakke, hvor du med en fast månedlig ydelse aldrig skal bekymre dig om regnskab eller revisorregninger igen. Dinero er et andet populært alternativ, der gør det nemt og simpelt at lave regnskabet selv. Dette system kan du også forbinde med din revisor, så han ordner bogføringen og du bevarer overblikket. Der er flere forskelle mellem Meneto og Dinero. Det er derfor en god idé at undersøge deres funktioner mere dybdegående, så du er sikker på, at du får det rigtige regnskabsprogram, der passer bedst til dit behov.

Brug Ageras

Ageras er en platform, der hjælper virksomhedsejere med at finde den rigtige bogholder eller revisor til dit behov. Det kan godt virke som en stor jungle, som man ikke kan finde rundt i. Priserne på bogføring er varierende, da det typisk er påvirket af flere faktorer. Både set i forbindelse med tiden brugt, mængden af bilag og den individuelle situation for den enkelte virksomhed. Det kan derfor godt være en kompleks sag at finde den rette revisor. Søger du en revisor, så kan du i Ageras’ system udfylde en kort formular, hvor du kan beskrive din virksomheds behov. Hvorefter de vil sende dig 3 konkrete tilbud fra relevante fagpersoner, der kan hjælpe netop din sag. Benyt dig af disse forslag og på den måde gør din bogføring nemmere.