Sponsoreret indhold

Young Hispanic couple looking at clothes in a clothes shop

Klassiske trends inden for italiensk mode

Hvis du altid har kigget på italienske kvinder og mænd med beundring, fordi de er chicke og elegante på en helt anden måde end os skandinavere, så kan du med fordel lægge mærke til, hvordan de klæder sig, da det har meget at skulle have sagt i denne sammenhæng. Mode i Italien har længe været en del af landets kulturliv og har spillet en stor rolle i dets samfund og traditionelle livsstil. Sådan har det været i flere hundrede år, da det er resultatet af en stærk kunstnerisk udvikling fra det ellevte århundrede og fremefter. Elegance og glamour er stærkt forbundet med italiensk stil og mode, så hvis du godt kunne tænke dig at fremstå lige så smart som en italiener, så får du her et par tips om italiensk mode og stil.
Måske skal du lade sommerens ferie gå til Italien, hvor du kan observere italienernes stil og nyde deres mad. Det er nemt at køre mellem de mest seværdige byer i italien. Lej en bil i lufthavnen med biludlejning Italien igennem billeje.info og start for eksempel din tur i Italiens absolutte modemekka Milano.

Gå op i dit fodtøj

Du har måske, måske ikke, bemærket det, men dine fødder er altid en vigtig del af ligningen, når det kommer til italiensk mode. Lædersko i høj kvalitet er essentielle og sammen med ruskindssko, udgør de en vigtig bestanddel i et klædeskab ifølge en italiener. Ligegyldigt hvilken modetrends der er in i øjeblikket, er det vigtigt, at dine sko altid holdes rene, polerede og præsentable.

Brug ikke sportstøj til andet end sport

I Danmark er det normalt at iføre sig sportstøj og -sko, også selvom man ikke dyrker sport. Tights, hoodies og sneakers er et normalt syn i gadebilledet i Danmark som en del af den nordiske mode, men dette vil du aldrig se i Italien. Medmindre du rent faktisk udøver en form for sport, udgør sportstøj ikke en del af modebilledet i Italien.

Klæd dig efter anledning og tid på dagen

Ikke alene sætter italienerne internationale trends hver sæson, men de inddeler også deres dage i passende outfits, så det er ikke unormalt, at de skifter tøj i løbet af dagen – afhængig af hvad de skal. For eksempel vil du aldrig se italienske mænd have shorts på, hvis de er ude om aftenen eller når de går i kirke. Ligeledes viser kvinder ikke skuldre, når de går i kirke.

Gå efter tøj der passer

Selvom der kan være forskellige trends i italiensk mode, så vil tøjet altid have én ting til fælles: det er velsiddende. Det betyder, at italienske mænd med respekt for sig selv ikke ifører sig baggy t-shirts eller bukser, da det er lig med dårlig stil i Italien. Samtidig er det dog også vigtigt for italienere at være komfortable i deres tøj, så din komfort må ikke blive ofret til fordel for mode. En italiener vil finde den rette balance mellem komfort og mode, så han eller hun både kan være veltilpas og smuk i tøjet.