Arkiver

Sponsoreret indhold

Derfor skal du huske at passe på dine tænder

Det er lige meget, hvad du laver til hverdag, vi skal alle sammen huske at passe rigtig godt på vores tænder. Det er vigtigt, at vi ikke har så travlt med vores virksomheder eller vores glæde for computerspil, at vi glemmer at passe godt på vores tænder og på vores tandkød.

Tandlæger anbefaler normalt, at vi husker at børste tænder i hvert fald to gange dagligt, og at vi derudover husker at gå til tandlægetjek ofte også. Det er vigtigt, for hvis der ikke bliver holdt øje med din tandhygiejne, kan det betyde, at du udvikler betændelse i tandkødet, hvilket kan føre til paradentose, hvis det ikke bliver opdaget.

Behandling af paradentose er ekstremt vigtigt, for det er en rigtig skadelig sygdom, der kan udvikle sig til købebenet og i værste tilfælde føre til, at dine tænder falder ud. Og det er der jo ikke nogen, der ønsker.

Pas på dine tænder – også selvom du er ung

Paradentose er oftest set hos patienter, der er oppe i alderen, da der kommer efter flere års mislighold af tandhygiejnen. Men selvom du er ung, kan du godt stå og have behov for en paradentose behandling, og det er ikke sjovt.

Du skal derfor altid huske dig selv på at vedligeholde din gode tandhygiejne, så du kan forebygge paradentose.

Hvis først du er begyndt at udvikle paradentose, er det noget, din tandlæge kan opdage ved dit tandtjek, som du bør få foretaget ofte. Hvis du har begyndende paradentose, kan din tandlæge også svare på, om du har behov for paradentose behandling eller ej.

Det er nemlig sådan, at hvis din paradentose ikke er særlig udviklet endnu, så er der mulighed for at få en grundig tandrensning, hvorefter din tandlæge følger ekstra godt med for at se, om det udvikler sig yderligere med tiden.