Arkiver

Blog

Er det nødvendigt med en tilstandsrapport, når jeg sælger hus?

Annonce

Overvejer du at sælge dit hus, eller har du allerede så småt sat et boligsalg i gang? Med et boligsalg følger også rigtig mange praktiske og juridiske ting, der er nødt til at være styr på. Det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Hvis du først og fremmest finder en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med at vurdere din bolig samt sætte den til salg, er du allerede et godt stykke. Han/hun vil også kunne hjælpe dig med de fleste spørgsmål, du måtte have. Noget af det første er i hvert fald en ejendomsvurdering, men hvad mere?

Tilstandsrapport

Du har sikkert hørt om en tilstandsrapport. Hvis ikke, så er det en rapport, der siger noget om en boligs bygningsmæssige tilstand. Den bliver lavet ved, at en byggesagkyndig laver en gennemgang af boligen og finder alle fejl og mangler ved boligen. Alle fejl og mangler sorteres desuden efter hvor slemme, de er. Det bliver gjort ved, at de alle får en særlig klassificering.

Er en tilstandsrapport nødvendig?

En tilstandsrapport er egentlig ikke nødvendigt, men stort set alle får lavet en, for den er til gavn for både køber og sælger. Som sælger er det godt at få lavet en tilstandsrapport, fordi det frigør dig for meget ansvar. Du slipper for at skulle stå til regnskab for købers eventuelle krav eller indvendinger mht. boligens stand, når de allerede står nævnt i tilstandsrapporten. Som køber hjælper rapporten dig med at undgå uforudsete skader. Den gør, at du ved, hvad du får, så du ikke bliver overrasket. Den er derfor ikke ligefrem nødvendig, men til gengæld rigtig god at få lavet. En tilstandsrapport pris ligger på cirka 5.000-10.000, men den kan til gengæld også spare dig for meget besvær og mange penge.