Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Fang fisk nemt – tips og tricks til fiskeri

For de meget engagerede er fiskeri en kunstart. Du finder vandmassen frem som dit lærred og beskuer, hvor i søen, du kan fange flest fisk, du anskuer dit lærred. Dernæst sejler du ud på det blanke vandlærred og gør penslen klar i form af din fiskestang. Du vælger de farver og nuancer, du finder passende og trykker penslen mod lærredet, du dropper linen i vandet. Dernæst sker kunsten. Det kan tage flere timer at fuldføre dit mesterværk, men det er netop dét, der er kunsten. Det er ikke resultatet, men agten, der er det spændende og det drivende. Nuvel, fiskeri kan være en yderst kunstnerisk og sjælfuld oplevelse, men de fleste vil nu gerne stadig have et resultat til at symbolisere den lange dans med fiskestangen på lærredet. Dette kræver dog ikke kunstnerisk kunnen, men en viden og evne inden for fiskeri. Herunder kan de finde nogle gode tips og tricks til, hvordan du efterlader dit lærred med kilovis af maling påført – og kilovis af fisk i spanden. Dette kræver først og fremmest godt malergear og godt fiskegear. Mange kunsterne ville vælge mærket Shimano – her finder du et stort udvalg af Shimano.

Fiskeri handler om tricks

Fiskeri er en lært øvelse, der er delvis immun over for begynderheld, og øvelsen er fyldt med diverse tricks, der skal gøre fiskeriet mere indbringende. Fiskeri kan ses som en bunke af alverdens tricks, som hver især skal gøre muligheden for fangst større. Her er nogle af de bedste tricks (bedst anvendt i put and take):

  • Variér din bait. I visse tilfælde vil fiskene bare ikke en specifik form for bait, så hvis du holder fast i den hele dagen, fordi du mener, det er den bedste, så fanger du nok ikke noget. Prøv forskellige typer, farver og modeller.
  • Udforsk hele søen. Du har måske sat dig et sted, hvor du mener sandsynligheden for fangst er størst. Den giver måske god fangst de første par timer, men derefter siver det lidt hen med succes. Vælg her at skifte position, da fiskene måske har bemærket din tilstedeværelse og har flyttet tilholdssted. Hold altid øje med søens overflade. Hvor er der aktivitet? Flyt hen, hvor aktiviteten finder sted.
  • En sø er dyb – meget dyb. Du bør prøve at fiske i alle søens dybder, for fiskene kan både holde til i en meters dybde og seks meters dybde. Fiskene vil typisk opholde sig ved bunden ved meget varmt og koldt vejr, mens de holder til i midten og toppen ved behagelige temperaturer.
  • Form din bait. Postyr ved baitens fald igennem vandet tiltrækker fiskene, og derfor kan det være en god idé at forme din bait, således den skaber sig lidt. Du kan f.eks. forme din bait, således den roterer i vandet, når du laver indspinning – et eksempel på en form er ”dråben”, hvor du former din bait som en dråbe og derefter giver den en twist.
  • Hav en passende fiskestang. Hvis du fisker med blink, woblere eller spinnere, bør fiskestangen være en medium længde hvorimod, hvis du fisker med orm eller powerbait, bør fiskestangen være endnu længere.
  • Selve fiskestangen er lidt et subjektivt emne. Du bør blot fokusere på at have en fiskestang, der føles godt i din hånd. Mærker som det førnævnte Shimano plejer som regel at passe godt i de fleste hænder.

Øvelse gør mester

I fiskeriets verden handler det som sagt om tricks. Måden man lærer alle disse tricks på, eller finder sine egne tricks, er ved at prøve sig frem. Du bliver kun bedre ved at prøve dig frem – og ved at fejle nogle gange.