Arkiver

Kategorier

Sponsoreret indhold

Lær at slappe af med god samvittighed

De fleste af os kender det. Når vi endelig kan se en mulighed for at sætte os ned og slappe af, kommer den dårlige samvittighed. Den dårlige samvittighed kommer gnavende med alt det, som du burde gøre. Ordne vasketøj, vaske gulv, tømme skraldespand eller lege med dine børn.

Den dårlige samvittighed kan komme snigende og kan altid finde på noget, du burde gøre. Eller som du ikke gør godt nok. Men nu er det tid til at komme af med den. For den dårlige samvittighed gør dig alligevel ikke noget godt. Her får du inspiration til, hvordan du kan slippe af med den tilbagevendende dårlige samvittighed.

Vær i nuet, og tal pænt

Noget af det første, du kan øve dig i, er at være i nuet. Lige nu er alt, som det skal være. Og du må forsøge at give dig selv tilliden til at stole på, at alt er okay. Og hvordan du end har det, så er det okay. Med alle de følelser, der måtte komme.

Du kan minde dig selv om, at det ikke er muligt for nogen af multitaske. Derfor skal du kun være nærværende i en ting ad gangen. Og det gælder, uanset hvad det er. Det kan være underholdningssites i form af betting. Her kan du finde betting sider med bedste odds. Eller det kan være, når du er sammen med din familie.

I begge tilfælde har du brug for at være nærværende. Og når den dårlige samvittighed kommer, skal du tale til dig selv med kærlige ord. Du kan eventuelt spørge dig selv, hvor din dårlige samvittighed kommer fra? Husk, at det er okay at indeholde fejl eller mangler. Og det er ikke muligt at tilfredsstille alle i vores omgangskreds.

Prioriter dig selv, og glem andre

Mange har i forbindelse med dårlig samvittighed tendens til at prioritere sig selv mindre end andre. Og det gør ikke noget godt for dig. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du selv har brug for. Og her må du igen bringe nærheden til nuet ind i billedet. For det er muligt at træne sig selv i at blive bedre. Og det kan du gøre, hvis du vælger at trække stikket og spille en halv time på mobilen. Eller læse 10 sider i din nye bog.

Slutteligt bør du lade sætninger som ”Jeg burde…” blæse hen over hovedet på dig. Det er okay, at de er til stede. Men det må ikke overskygge den nærhed og afslapning, som du har brug for lige nu. Når du giver dig selv lov til at tage en slapper indimellem, vil du med tiden lære, hvor vigtigt det er for dig. Og hvordan du kan gøre det fuldstændigt.

Spil ansvarligt | Minimum 18 år. StopSpillet: 70 22 28 25 | ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder