Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan gør du din virksomhed klar til fremtiden

Din virksomhed ligger i dine hænder, men den ligger næsten i lige så høj grad i teknologiens kolde stålhænder. Du har selvfølgelig altid det sidste ord og den endelige beslutningsevne, men der bliver højst sandsynligt ikke nogen virksomhed at bestemme over, hvis du ikke sørger for, at den følger med tiden, og det er teknologiens tid, du lever i. Alle virksomheder, lige meget hvor store og succesrige, der ikke kunne følge med tiden, er gået konkurs eller er på andre måder døde. Den måske mest rige og magtfulde virksomhed i verdenshistorien, The East India Company, der stod for b.la. handel mellem Europa og Asiatiske områder, endte med at blive opløst – også selvom det ofte blev sagt, at de var mere magtfulde end nogen nation på daværende tidspunkt. The East India Company holdt dog i 250 år, hvorimod mange virksomheder nu om dage ikke holder særlig længe, da samfundet og markedet bevæger sig ekstremt hurtigt. Det gælder om at holde fast i moderniteten, hvis du vil holde virksomheden over vande og den røde bundlinje.

Hvordan ruster du virksomheden til de fremtidige strabadser og problemer?

Det siger måske sig selv, men det er umuligt at spå fuldstændig korrekt om fremtiden. Især ikke når den bevæger sig så hurtig, så den om et øjeblik er nutid – og så er det for sent at spå om noget, så skal du bruge allerede være klar. Nogle ting kan dog anskues i krystalkuglen og her er nogle af de områder, du kan arbejde med:

  • Der står efterhånden en computer på alle tænkelige arbejdspladser. Dette vil kun blive ved, så der snart står mange computere på hver arbejdsplads. Hvis du arbejder ved f.eks. fabrikker eller lagerhaller, kan en panel pc gøre det muligt at forbedre dine maskiner og/eller software, der bruges på arbejdspladsen. En panel pc er robust nok til at kunne holde til fabrikkens hårde miljø og kan gøre det muligt at køre bedre softwareprogrammer eller give maskinerne flere arbejdsmuligheder. Hold altid din teknologi og computere opdaterede, så arbejdet kan blive udført så godt som muligt – se eksempler på teknologiske opgraderinger på tweak.dk.

  • Hvis din virksomhed har mulighed for det, bør du rette den mod at arbejde med data eller andre elementer inden for digitalismen. Data er fremtiden. Du kan se det med f.eks. Google, Amazon og Facebook, der alle er nogle af de mest indbringende virksomheder lige nu. Vi lever i et informationssamfund og data er den reneste form for information – ligesom olie var den reneste form for industrielt guld i det senere industrisamfund.

  • Samfundet er også globaliseret, hvilket betyder, at alle kan sælge til alle. Derfor gør du godt i at forme din virksomhed, så du har hele verden som din kunde. Virksomheder, der kun sælger til deres lokale område, har lav chance for at overleve.

Kort svar:

Hægt din virksomhedsvogn på det teknologiske tog, sørg gerne for at mange af dine passagerer består af data og sørg for at toget har kurs ud imod hele verden.