Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan kan du gøre dine julegaver mere personlige

It’s the most wonderful time of the year. Overalt omkring os fremstår julen som den perfekte tid om året. Man tilbringer tid med dem man holder af, og man giver hinanden gaver, for at vise hvor meget man holder af hinanden. Dog føler mange at julen er blevet opreklameret, og den store overstrøm af gaver kan føles overfladisk. Mange af os i dag er opmærksomme på miljøet, og vi ved at overforbrug ikke er godt for vores planet. Hvis du vil have hjælp til at give miljøvenlig og personlige gaver, uden at det bliver overfladisk, så kan du læse med videre.

Råd til miljøvenlige gaver

At være miljøvenlig i december, kan føles sværere end normalt. Det er en måned hvor man bruger mange penge på materielle ting. Ønsker du at være lidt mere miljøvenlig, kan du med fordel vælge at genoverveje din gave indpakning. Hvert år bliver der brugt et utal af papir og plastik på indpakning. Her kan du vælge at sige nej tak til gaveindpakning, og i stedet for vælge at bruge gamle aviser til at pakke ind med. En anden løsning til at være miljøvenlig i December, er at købe dine gaver brugt. Rigtig meget legetøj, almindeligt tøj og elektronik kan købes i fin stand, selvom det er brugt.

Giv oplevelser som der bliver husket

En god gave at give, er at give oplevelser, i stedet for materielle ting. Tænker man tilbage på ens gaver de sidste fem år, er det begrænset hvor meget af de materielle ting man kan huske. Vælger du at give en oplevelse, er det mere sandsynligt at det vil blive husket. Får man en oplevelse i gave, er der ofte flere følelser og sanser involveret, end en materiel gave. Måske skal man høre en koncert eller et foredrag, eller bruge sine smagssanser til en lækker frokost. Jo flere sanser og følelser der er involveret i gaven, jo større er sandsynligheden for, at det er et minde som vil blive husket tydeligere. Har du svært ved at finde pengene til at købe oplevelser, kan du overveje at tage et forbrugslån i dag. På den måde undgår du at føle dig stresset over din økonomi.

Nemme og personlige gaver

At forære en personlig gave til en du holder af, betyder ikke nødvendigvis at du skal bygge dem noget fra bunden. Det kan ofte være nok at vise at du fandt noget, som du bare tænkte at de måtte have. Du kan med fordel, allerede begynde at kigge efter gaver til dem, flere måneder i forvejen. Venter du, med at købe en gave indtil dagen før juleaften, bliver det hurtigt en forpligtelses-gave. Falder du ikke over noget, kan du vælge at kreere en personlig gave. I dag er det populært at sætte plakater eller postkort med flotte motiver i rammer, og hænge op på væggen. Du kan derfor overveje selv at tegne/male noget og sætte i en ramme. En anden løsning er at købe et kit, som er en pakkeløsning, for dig der ønsker at sy noget til et familiemedlem, men som ikke er bekendt med at sy. Der findes forskellige kit, med alt du skal bruge til at sy enten tasker, hat, handsker, tøj, og meget mere.