Arkiver

Sponsoreret indhold

Livet som nybagte forældre

At blive forældre er en af de største berigelser i livet. Man forstår ikke helt, hvor fantastisk det egentlig er at blive forældre. Det er en speciel følelse, som er svær at sætte ord på.

Så hvis du læser med, og ikke endnu er forældre, så vil det være svært for dig at forstå hvad det vil sige rent praktisk og emotionel at blive forældre.

Når man har en nyfødt, så går meget af ens tid med at passe på babyen og man har ikke meget fritid til sig selv, kæreste, venner eller familie. Derfor går man på barsel, så man kan fokusere alt sin tid på den lille baby. Selvom at det er fantastisk være forældre, så kan være anstrengende i længden, og man kan have brug for et pusterum engang i mellem. Men hvordan bærer man sig ad, og hvad kan man gøre for at give sig selv et pusterum engang i mellem?

Kom ud af huset

Som nybagt forældre, kan det svært at forsvare at tage en pause engang i mellem. Faktum er bare, at det ofte er meget tiltrængt, bare at få en formiddag eller aften fri fra forpligtelser med babyen. Der er absolut intet i vejen med at tage en lille pause. Hvis du har gode mennesker omkring dig, så kan du sagtens tillade dig at overlade babyen til en babysitter fra familien eller tætte venner. Det er helt naturligt, at man ikke gør det når babyen er helt ny, men når først babyen begynder at kunne undvære bryst, så er der ingen skam i at tage fri i nogle timer hvis du har muligheden for det.
Hvis du er heldig, så har du nogle gode venner eller familiemedlemmer der endda tilbyder sig selv, uden at du overhovedet skal spørge.
Hvis ikke du har lyst til at efterlade din baby med andre endnu, så kan du også sagtens komme ud af huset uden at skulle efterlade babyen med andre. Tag barnet med! Tag på en café med en ven eller veninde, og så tag babyen med. Trods du ikke helt får en pause fra ansvaret, så giver det alligevel energi på ny, at komme lidt ud af huset.

Skal en babysitter være en ven eller familiemedlem?

Det må overordnet være noget man som forældre selv beslutter. Det er en klar fordel hvis du har et familiemedlem eller en tæt ven, som har lyst og tid til at passe babyen. Som forældre er tryghed omkring ens barn et kæmpe kriterie, og derfor er det en stor fordel at man har en bekendt til at kigge efter babyen. Hvis man har en kusine eller en ældre datter, så er chancerne ret gode for, at de vil kigge efter den lille i et par timer. Grunden til, at drengene ikke nævnes, er simpelthen bare fordi, at piger som regel synes at det er hyggeligt og er mere tilbøjelige til at synes babyer er søde. Det er op til dig, om du synes du skal betale babysitteren, men hun tilbyder at gøre det gratis, så er det altid en god idé at vise din taknemmelighed med en lille ting. Det behøver ikke at være noget vildt, men eftersom at det med stor sandsynlighed er en pige, så kan du købe en lille makeup ting som f.eks. en mascara, creme eller en foundation.