Arkiver

Sponsoreret indhold

Gør haven klar til foråret – moderne must haves

Når foråret melder sin ankomst, så skal haven også have en overhaling. I vinterperioden får haven ofte lov at falde hen, og de lunere forårsdage skal derfor bruges på klargøring.

Her får du en miniguide til, hvordan du skaber en hyggelig have og hvilke redskaber du bare må have for den kommende sæson.

En god have har græs og planter

Når man tænker på haver, tænker man oftest på grønne buske, farvestrålende blomster og veltrimmede plæner. Haven er et sted for afslapning, og det er her at naturelementerne er vigtige at inddrage.

Planter og natur kan være stressnedsættende og kan næsten virke meditativt på nogle mennesker. Har du en have der skal gøres klar til foråret og sommeren, så er det vigtigt at du har nok med planter og måske også træer.

Plant de blomster du ynder at se på eller de frugttræer du elsker at spise fra, på den måde kan du skabe en have der kan være med til at give dig de bedste øjeblikke.

En god græsplæne kan være med til at løfte havens æstetiske udtryk, men er græsset utæmmet og højt, så kan det give en følelse af rod og uorden. Hold i stedet plænen pæn med en god græsslåmaskine. Det kan betale sig at investere i en maskine, der er god ved både dig og græsset. Står du og skal bruge en ny maskine til græsset, så kan du søge kvalitativ inspiration her.

En hyggelig terrasse giver anledning til selskab

Enhver god have har også en flot terrasse eller en aflukket hyggekrog. På en terrasse kan du nyde morgenkaffen eller en god middag med vennerne.

De lange sommeraftener i Danmark giver netop anledning til gode stunder på terrassen, og det er derfor også vigtigt at du gør terrassen klar før gæsterne melder deres ankomst.

At grille udendørs er en populær aktivitet blandt mange mennesker, og har du en attraktiv og velholdt terrasse, så vil det unægtelig tiltrække gæster.

Når du giver haven en overhaling, så husk også at give terrassen en kærlig hånd. Begynd eventuelt med at fjerne ukrudt og algebehandle fliserne. Grimme fliser gør hele terrassen mindre pæn, og en algebeklædt flise kan også være glat og porøs.

Skab en hyggelig atmosfære på terrassen med flotte havemøbler, potteplanter og lidt intimt løs i form af lyskæder.

På den måde gør du terrassen til et brugbart frirum i både dagtimerne og når mørket falder på.

Hvis tiden er knap; gør din have nem at holde

I en verden hvor alle har travlt med job, familie og hobbyer, der bliver haven ofte nedprioriteret.

Det er langt fra alle der kan finde tiden til at holde blomsterbedene eller trimme frugttræerne. Har du som haveejer ikke tid til at holde en kompliceret have med krævende planter, så hold opgaverne til et minimum. Mangler du inspiration, kan du her læse mere om hvordan man holder en nem have.

Undgå f.eks. at plante blomster og andre planter, der skal vandes dagligt i sommerperioden. Vælg i stedet nemme planter, som altid vil se flotte ude, både når du har tid til at passe dem og når du ikke har.

I stedet for at investere i havemøbler der årligt skal slibes ned og have olie, så kan det være en god idé at investere i møbler i materialer, der ikke kræver det store vedligehold. Indenfor havemøbler findes der et hav af farver og designs, og du kan nemt finde det der passer til din stil og dine behov.

Består din have primært af græs, så kan du nemt holde hele haven pæn ved blot at slå græsset, når tiden er inde til det. En god græsplæne giver både plads til leg, til læsning på et tæppe eller til solbadning på en solstol.