Arkiver

Sponsoreret indhold

Er det trendy at have hund?

Danskere er glade for at have hund, og rigtigt mange danskere køber hunde, der bliver en stor del af familien. Desværre er der også flere og flere, som køber en hund, fordi det er trendy, eller fordi de har set en sød hund i tv. For eksempel er salget af Siberian Husky’s eksploderet, efter at Game of Thrones gik i luften. Her ses nemlig de søde ulvelignende hunde, som mange mennesker verden over tilsyneladende er blevet så draget af, at de har fået én hjem til familien.

Men kan alle mennesker have hund? Kræver det noget særligt? Og skal man være opmærksom på racen?

Hunde må ikke være et trend-køb

Hunde er glade og livlige dyr, der er vilde med at lege og træne. Og det kræver sit at være hundeejer, for du skal både holde dig opdateret på, hvilket foder der er det bedste for din hund, hvilket legetøj er det mest velegnede og hvilken træning netop din hunds race har behov for. Og så skal du selvfølgelig også bruge tid, penge og kræfter på at træne, lege, gå ture og hygge med din hund.

En hund er nemlig en investering og en særdeles tidskrævende og dyr en af slagsen. Og den er hver en krone værd, hvis du bruger den nødvendige tid på den.

I ovennævnte eksempel med Siberian Husky har det efterfølgende vist sig, at en masse mennesker har måtte returnere de købte hunde, fordi arbejdet simpelthen har været for stort, og fordi det bestemt ikke er alle familier, der kan have så stor en hund i huset. Her kræver hunden for eksempel motion med gåture på 20 km. dagligt, og det er trods alt de færreste familier, der har tid til det.

Du må derfor ikke betragte en hund som en trendy lille sag – det er et levende væsen, som kræver meget pleje, opmærksomhed og motion, og det skal du både have tid, lyst og råd til.

Sådan passer du bedst på din hund

Hvordan du passer bedst på din hund og sikrer, at den er glad og tilfreds, afhænger meget af, hvilken race der er tale om, og hvor gammel den er.

Til hver race og alder findes der nemlig forskelligt hundefoder, som sikrer de optimale betingelser for din bedste ven, og som giver den energi nok til dagen. Det er derfor også vigtigt, at du vælger det helt rigtige hundefoder til din hund. Du skal desuden have masser af snacks og godbidder, som kan bruges til at belønne hunden med, når I træner sammen.

Derudover skal du sørge for, at din hund får masser af motion hver eneste dag. Det gør du blandt andet ved at tage den med ud på daglige gåture, men du kan også tage den med på en løbetur, hvor den virkelig får brændt noget krudt af. Sørg også for at have en masse hundelegetøj, som I både kan have med på gåturen, og som I kan lege og træne med derhjemme.

Der findes en masse forskelligt hundelegetøj, som både udfordrer hunden, stimulerer dens hjerne og tilfredsstiller en masse af dens helt basale instinkter. Gå efter lidt forskelligt, så du har noget at vælge imellem til forskellige lejligheder.

Endelig skal du også huske at børste din hund regelmæssigt, rense dens ører og klippe dens negle. På den måde undgår du en masse problemer med lopper, skader som følge af for lange kløer, og din hund får en dejlig blød og ren pels.