Arkiver

Sponsoreret indhold

Bil filtre

En bilmotor afhænger af kvaliteten af forskellige tekniske væsker som for eksempel, olie, brændstof såvel som luft. Rengøring af brændstof, olie og luft tilkoblet den, hjælper til at sikre dens driftssikre og korrekte drift. Filtrene fanger urenheder: støv, stumper, slitage fra motoren osv.

Normalt har en bil 4 typer af filtre:

• Luftfiltre. Disse er runde eller flade rektangulære med et metal net. På grund af store mængder af plissé, er overfladen af filteret et ret stort element – dog er filteret også effektivt. Disse filtre er installeret før indtagningen af grenrøret og speederen. Et rent filter tillader motoren at modtage den nødvendige mængde oxygen for optimal blandingsformation; det er derfor det er væsentligt at skifte den inden for planlagte intervaller

• Brændstof filtre. De er delt i grov og fine filtre. Ofte er grove filtre installeret over brændstoftanken. Disse filtre hjælper med at fjerne fremmede partikler som kommer med brændstoffet. Mens fine filtre er installeret i brændstoflinjen under kølerhjelmen eller på bunden af bilen.

Olie filtre. Disse filtre er installeret direkte på motoren og fanger motorslitage partikler samt andre forurenede stoffer fra motorens smøringssystem. Alle bilproducenter anbefaler at skifte dem samtidig med motorolien.

• Kabinefiltre. For nyligt er nogle biler produceret uden dem. I dag har næsten alle biler fabriksmonterede kabinefiltre. De renser luften som kommer ind til passager rummet, fra forskellige fremmede objekter som støv, sand, insekter, pollen osv. Filtreringsmaterialet til disse filtre er lignende til motorens luftfiltre og reducerer tilstedeværelsen af uønskede lugte udefra.

Specificer udskiftningsintervaller for alle filtrene i din bil-manual. Du kan finde de nødvendige bilfiltre i online-butikken, for eksempel Autodeleshop.dk. Installerer kun dele af høj kvalitet og så sikrer du dig en optimal drift af alle delene af din bil.