Arkiver

Iværksætterliv

Sådan vælger du den rette revisor til din virksomhed

Hvis du har en virksomhed, så ved du, at det er vigtigt at have godt styr på regnskabet. Men ved du også, at det kan være rigtig vigtigt at have en revisor tilkoblet, så du er sikker på, at regnskabet jævnligt bliver tjekket igennem og kontrolleret? Læs mere her, hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den rette revisor til din virksomhed.

Revisor eller bogholder?

Det kan være svært at skelne mellem, om du har brug for en revisor eller en bogholder – eller måske begge – til din virksomhed. Den primære forskel på de to er, at hvor revisoren kontrollerer regnskabet med jævne mellemrum, så holder bogholderen styr på det løbende. Det afhænger helt af din virksomhed og dens ressourcer indenfor økonomi og regnskab, hvad du har brug for hjælp til, men det kan være fordelagtigt at alliere dig med begge dele, hvis ikke du har en fastansat bogholder til at sørge for regnskabet. Find revisor og bogholder her.

Revisor med den rette uddannelse

Der er forskel på revisorer, og der findes også forskellige typer. Derfor skal du være opmærksom, når du er på jagt efter en god revisor, for alle kan i princippet kalde sig for en revisor uden at have uddannelsesmæssig baggrund for det. Du kan typisk kigge efter, om en specifik revisor er godkendt – altså om den er underlagt en autorisationsordning. Dette betyder, at revisoren har en faglig baggrund, som gør den kvalificeret til erhvervet.

Der findes f.eks. to typer revisorer, som du er garanteret, har en god uddannelsesmæssig baggrund:

  • En registreret revisor

  • En statsautoriseret revisor

Begge disse revisortyper har god faglig og praktisk erfaring inden for faget og vil derfor kunne varetage dine relevante opgaver. Du kan derudover være sikker på, at revisoren følger specifikke love og krav, når de tjekker din virksomheds regnskab igennem.