Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Fakta om åreknuder: Dette bør du vide

Åreknuder er en af den slags sygdomme som mange faktisk oplever, men som endnu flere ikke kender særligt meget til. Derfor bør du læse med her, hvis du er en af de mange personer, der ikke aner, hvad åreknuder er for noget – både for din egen skyld, men også for de personer, du kender, som måske render rundt med denne sygdom uden egentlig at vide det. Her får du blot et par facts omkring emnet, men hvis du vil have endnu mere fakta om åreknuder, bør du opsøge dette online.

Hvordan ser åreknuder ud?

Åreknuder forekommer oftest på indersiden af underbenene og kommer til udtryk i tykke, snoede blodårer. De opstår på grund af nedsat blodcirkulation som følge af svækkede veneklapper, og selvom åreknuder oftest ikke er farlige, så kan de altså medføre smerte, og hvis ikke de bliver behandlet, kan de forværres og resultere i mere alvorlige symptomer. Derfor er det også en god idé at bestille en undersøgelse og få behandling, inden åreknuderne bliver for slemme og får en for stor negativ effekt på din hverdag. Der findes rigtig mange forskellige behandlingsmetoder, og de er som regel både hurtige og smertefri. Det vil altså sige, at du kan komme tilbage til arbejdet med det samme, og der er derfor ikke behov for sygedage.

Det kosmetiske aspekt

Udover at åreknuder i nogle tilfælde kan være smertelige og farlige, så er der også det problem, at mange ikke synes, at de er særligt pæne at kigge på. Dette resulterer i, at folk med åreknuder skammer sig over fx deres ben, som de derfor vælger at dække til, selv i sommermånederne, hvor det ellers er så varmt, at det kan være ulideligt at gå i lange bukser. Dette er derfor endnu en grund til, at du bør få behandlet dine åreknuder med det samme.