Arkiver

Sponsoreret indhold

Derfor bør du kigge på futures, når du investerer

Det er svært at spå – især om fremtiden. Citatet stammer fra Storm P., og er i høj grad aktuelt indenfor investeringsverdenen, hvor det at kunne spå om fremtiden – og fremtidige kurser – kan vise sig vanskeligere end som så.

Og dog. Der findes nemlig et helt særligt instrument, der netop ”spår” om fremtidens kurser. Ja faktisk spår instrumentet ikke blot om kurserne; det fastlægger dem ligefrem. Kender du til dette finansielle instrument? Hvis ikke, så bør du nok læse videre her.

Futures – så kender du fremtiden

Der er selvfølgelig tale om det finansielle instrument futures. En future er en finansiel kontrakt, hvor køber og sælger indgår en aftale om en fremtidig handel på en fastsat dato til en i forvejen fastsat kurs. Et eksempel kunne være, at køber indgår en aftale med sælger om at købe en tønde olie om tre måneder til $40. Er kursen over $40 på eksekveringsdatoen, har køber dermed lavet en god handel, da køber så har en besparelse svarende til den aktuelle kurs minus prisen på $40. Omvendt har sælger lavet en dårlig handel, da sælger i stedet kunne have ventet og solgt tønden til den højere kurs på eksekveringsdatoen.

Omvendt gælder det selvfølgelig, hvis kursen er lavere end $40 på eksekveringsdatoen. Så vil sælger have lavet en god handel, mens køber har lavet en dårlig. Man spekulerer altså på forhånd i, hvordan kursen vil udvikle sig frem mod en aftalt dato.

Hvorfor er futures interessante for dig som investor?

Futures er interessante, fordi du kan bruge dem til at hedge med. Du kan med andre ord begrænse din risiko, når du allerede på forhånd kender prisen på den fremtidige handel. Vælger du i stedet at undlade at handle med futures, vil du ikke kunne fastlåse dem fremtidige kurs, og du risikerer dermed et større kurstab. Omvendt har du også mulighed for at opnå en større kursgevinst, men er du interesseret i at låse kursen fast, er futures et oplagt instrument at anvende.

Hvor kan du investere i futures, og hvordan kommer du i gang?

Handl futures på en platform. Så nemt kan det siges. På en handelsplatform kan du nemt handle med tusindvis af futures, og samtidig er det nemt at komme i gang. Alt, du behøver at gøre, er at oprette en konto og indbetale midler – så er du i gang! Du kan sågar starte ud med en demokonto, hvor du kan handle med fiktive penge, så du lærer platformen og futures at kende, inden du begynder at handle med rigtige penge. Nemmere bliver det ikke!