Arkiver

Sponsoreret indhold

Hvornår skal du bede om hjælp til jeres rekruttering?

Er du arbejdsgiver, og står du derfor overfor rekruttering af en eller flere medarbejdere? At rekruttere en medarbejder der skaber værdi fra dag ét er absolut lettere sagt end gjort – men ikke desto mindre, kan en effektiv rekrutteringsprocess være nøglen til enhver virksomheds succes. De helt rigtige og ikke mindst dygtige medarbejdere kan være med til at tage din virksomhed mod nye højder, og rekruttering er dermed en process, som kræver et stort og nærværende fokus. I Denne artikel kommer vi ind på de vigtigste processer i en rekrutteringsprocess, og præsenterer dig samtidig for muligheden for, at få hjælp til rekruttering, og lade professionelle og erfarne fagfolk overtage rekruttering af medarbejdere. 

Generelle udfordringer ved rekruttering

Du har formentlig rekrutteret og ansat før – og dermed kender du måske allerede de forskellige udfordringer, der kan være forbundet med rekruttering. Først og fremmest er det aldeles tidskrævende at varetage rekruttering på egen hånd, og du bør tage stilling til spørgsmål som: jobannoncens struktur, hvilke kanaler der skal søges igennem og ikke mindst hvilke kandidater, som vil være helt ideelle til stillingen. Derudover skal du udvælge de bedste kandidater til jobbet, og have dem ind til mindst to samtaler, inden en mulig ansættelse. 

Har du ikke styr på de helt basale krav til din nye medarbejder, eller søger du alt for bredt, vil du hurtigt støde på det første, og mest basale problem: fejlrekruttering. Fejlrekruttering kan opstå på baggrund af mange forskellige fejl i processerne, men er ofte et symptom på, at man enten ikke har brugt de rigtige jobsøgningsportaler, eller man søger for brede kompetencer hos en medarbejder. Stil dig selv spørgsmålet: hvordan ser den ideelle person ud for mig? Hvilke kompetencer har vedkommende, og hvordan vil vedkommende passe socialt ind i teamet? Men samtidig med, at du skal opstille en række forventninger til den rette ansatte, må du ikke have skyklapper på – for skulle der komme en lidt atypisk kandidat, men som har gåpåmod og er specialiseret inden for området, bør du også tage denne kandidat op til overvejelse. 

Lad et rekrutteringsbureau overtage

Rekruttering af medarbejdere kan være uoverskuelig, og kræver både tid, tålmodighed og ekspertise. Heldigvis kan du lade et rekrutteringsfirma overtage eller supplere dig, når du er på jagt efter den helt rigtige medarbejder. Med et rekrutteringsbureau får du professionelle medarbejdere, der har kendskab til din branche, og som har et stort netværk at potentielle kandidater. Du kan enten vælge at overlade helt rekrutteringsprocessen til professionelle, eller lade dem supplere dig løbende i processen og komme med gode råd og kyndig vejledning.