Sponsoreret indhold

Hjælp ufrivilligt barnløse som anonym ægdonor

Infertilitet spås af eksperter til at blive dette århundredes store folkesygdom, idet der inden for de sidste mange år stadig er flere og flere ufrivilligt barnløse par. Der kan være mange faktorer bag infertilitet, som forskere stadig undersøger på nærmeste hold. I mellemtiden er der et stort behov for ægdonation, så flere par kan udleve drømmen om at blive forældre. Bliv ægdonor allerede i dag og giv dit bidrag til et nyt forældreskab.

Opfylder du kravene for at blive ægdonor?

Der er en række formelle krav til ægdonorer, som du må opfylde for at få lov til at fuldføre donationen. Kravene lyder bl.a. som følger:

  • Du skal være imellem 18-36 år – om du har børn i forvejen er underordnet
  • Du må ikke være sygdomsramt
  • Du må ikke have nogen arvelige sygdomme i familien
  • Du skal testes negativ for HIV, Hepatitis B og C samt syfilis
  • Du skal naturligvis være naturligt fertil

Hvis du lever op til disse krav, kan du ansøge om at blive ægdonor snarest.

Sådan foregår det i praksis

Det kan være svært at forestille sig, hvad en ægdonation helt konkret indebærer.

Som kvinde fødes du med over 2 mio. æg i dine æggestokke, hvortil du ved hver ægløsning udskiller blot ét enkelt æg. Der er derfor masser af æg, der dør og derved går til spilde. Op til ægdonationen modtager du en mild hormonbehandling, så du udskiller flere æg, som kan doneres til det barnløse par. Under behandlingen scannes du løbende, og når dine æg er fuldt modnede, bliver de udtaget ved en hurtig og smertefri behandling igennem skedevæggen.

Hverken hormonbehandlingen eller ægudtagningen påvirker dine fremtidige muligheder for at få børn, dog kan der forekomme bivirkninger som hovedpine, træthed og mavesmerter – i værste tilfælde en mild infektion ved ægudtagningen.

Som en økonomisk godtgørelse tilbydes du 7000 kr. pr. ægdonation, du foretager.