Sponsoreret indhold

Sådan vælger du den perfekte sweatshirt

Du har måske fået øjnene op for den appeal, som sweatshirts byder på. De er såvel praktiske som komfortable og kan bruges til næsten alle situationer undtagen de meget formelle. Hvordan du så vælger den perfekte sweatshirt til dine behov, afhænger meget af dine svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad skal din sweatshirt være lavet af – ren bomuld, syntetiske fibre eller en kombination?

  • Hvordan skal pasformen være – løs eller tæt?

  • Hvilke farver/mønstre skal sweatshirten have?

Her får du en oversigt over de forskellige muligheder, du har for sweatshirts og hættetrøjer. Når først du er afklaret omkring materiale, pasform og æstetik, bliver det nemt at finde rette sweatshirt.

Hvad skal sweatshirten bestå af?

Bomuld tillader bedre end så mange syntetiske fibre, at luften trænger igennem. Ønsker du at undgå regnfrakkeeffekten, hvor din hud bliver svedig, fordi tætte fibre kvæler den, er ren bomuld det bedste valg. Syntetiske fibre byder derimod ind med høj elasticitet, så de kan tåle mere, når det gælder stræk. Generelt tåler de syntetiske fibre også tur i tørretumbler en anelse bedre end bomuld.

Løst eller tæt – hvordan skal trøjen sidde?

Pasformen kan deles op på tætte og løse. Tætte pasformer er til dig, der kan lide følelsen af at være viklet ind i dit tøj, mens løse former strammer mindre om overkroppen og giver dig mere frihed. Det vil ofte være en smagssag, hvad der er bedst, men efter hård træning er de løse pasformer gode, da den endnu hede hud får ventilation takket være de frie folder. Så vid, hvilket formål trøjen skal tjene.

Hvilke farver foretrækker du?

Skal din hættetrøje være diskret eller ej? De fleste sweatshirts finder du i meget neutrale farver på det sorte/hvide spektrum, men hættetrøjer eksisterer i alle tænkelige farver, så ønsker du en pink eller en kamuflagemønstret sweatshirt, så behøver du som regel ikke kigge længe, før du finder én.