Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Glæder du dig også til jul? – Her er er hvorfor du måske ser så meget frem til jul hvert år

De fleste af os ser frem til december måned, og julen i sig selv. Vi forbinder det med en hyggelig tid, som falder perfekt i forhold til den mørke og kulde som trækker ned over os. Vi kan derfor bruge julen til at lyse gaderne og hjemmene lidt mere op med lyskæder og julepynt, som gør denne tid lidt mere overbærelig.

Men hvorfor betyder jul så meget for os? I Danmark er vi ikke stærkt troende, og derfor burde julen ikke have så stor betydning som den har, da det reelt set et Jesus fødsel vi fejrer, men alligevel er det traditionelt noget som vi tager seriøst og holder ved. Faktisk så starter vi tidligere og tidligere hvert år med, at pynte op og sælge juleting i butikkerne.

Julen skaber hygge i en mørk tid

Som tidligere berørt, så skaber julen en hygge med dekoration og belysning i en tid, hvor mørket og kulden ellers er dominerende. Det er hyggeligt at gå en tur ned ad gågaden og se alt den hyggelige belysning, og det er samtidig hyggeligt derhjemme når der er pyntet op.

Det er altid mere spændende når tingene forandres en smule, og det gør de i december når vi pynter op og gør klar til diverse festligheder. Derfor elsker vi julen, fordi det giver anledning til, at der sker mere og ens vante rammer omdannes for en kort stund til noget mere interessant og hyggeligt.

Positivitet og kærlighed er forbundet med julen

En anden grund til, at vi elsker julen, er fordi den er forbundet med en masse kærlighed, og at vi alle er mere glade i denne periode. Der er en special vibe på julemarkeder, og generelt bare i denne tid, hvor folk er lidt mere venlige mod hinanden. Tiden giver altså anledning til, at man er mere bevidst omkring sin adfærd, og det kan være forfriskende – specielt i en mørk tid.

Gaver og masser af sammenkomster

Den sidste og måske mest åbenlyse grund til, at vi holder sådan af julen, er de gaver og sammenkomster som er forbundet med julen. Klicheen forlyder sig, at det ikke kommer an på gaverne, men på at være sammen med familie og venner. Det er selvfølgelig korrekt, og i nogle tilfælde kan gaveræset have en negativ effekt på din december måned, men de fleste glæder sig alligevel til at få gaver og være sammen med familien.

Gaver er noget vi giver hinanden som en gestus og en påskønnelse af de relationer vi har med hinanden. Det er altså en måde at vise sine nære, at vi holder af dem. Det er ikke altid at man tænker på det, men det er grundlaget for at give hinanden gaver til at starte med, og derfor er det værd at hold ved.

Det kan dog godt føles som om, at gaverne blot er en overfladisk ting, som blot hører julen til – hvilket også er forståeligt – men graver man lidt dybere, så har det faktisk mere betydning end man lige tror, hvilket også er grunden til at man godt kan gøre sig umage med personlige gaver.