Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Få en nem og indbydende have med granitskærver

Trænger din have til at blive frisket op? Og er du træt af den evige lugen i jorden og mellem fliserne? Så kan du med fordel anskaffe dig knust granit til din have. De tilføjer et fint og stilet udtryk til haven, samtidigt med at de er helt vedligeholdelsesfrie – og så bliver granitskærver endda pænere med alderen, fordi det er et naturprodukt.

Til den vedligeholdte have

En have kan være et stort arbejde. En plæne der skal klippes, buske og hække der skal trimmes, bede der skal klippes ned og luges, blomsterkrukker der skal plejes – og meget mere. Hvis du ikke har grønne fingre og ikke føler, at du har tiden til at passe haven, så den bliver lige så fin, som du vil have den, så er knust granit en rigtig god løsning. Det kan gøre det nemmere at holde en fin og ordentlig have, der tager sig pænt ud, også selvom du ikke bruger hele weekender på at pleje den. Du kan f.eks. bruge granitskærver til:

  • Små stier i haven

  • Bede med buske og små træer

  • Blomsterbede

  • Indkørslen

Det eneste, du skal være opmærksom på med knust granit, er at få lagt et ordentligt lag, så de lægger sig pænt og jævnt på jorden. Hvor tykt laget skal være, afhænger af størrelsen på skærverne – jo større de er, jo tykkere skal laget være.

Det skal du vide, inden du lægger granitskærver

Når du har fundet en flot type granitskærver og har udregnet, hvor meget du skal bruge, så skal du huske at tænke på underlaget under skærverne. For hvis du vil have så lidt vedligeholdelse som muligt, så er det vigtigt, at du husker et godt og ukrudtshæmmende underlag. Det er typisk en god ukrudtsdug eller en fiberdug, der også hjælper på at holde granitlaget jævnt.