Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan fjerner du de værste pletter på tøjet

Nogle pletter kan være enormt stridige og svære at komme af med, og derfor kan du desværre ikke altid bare vaske tøjet i din vaskemaskine.

Hvis du ikke selv kan klare det, er der sikkert råd at hente på et renseri. Er det sådan et, du søger, så klik på renseri Aalborg for at finde de bedste af slagsen i Aalborg.

Der er dog også nogle ting du selv kan gøre, også ved de mest besværlige pletter.

Rødvinspletter

Noget af det der virkelig kan være irriterende at spilde på tøjet, er rødvin. Desværre er det også efter et par glas, at man er mest tilbøjelig til at spilde.

Det bedste du kan gøre ved rødvin, er straks at drysse salt på pletten og lade det suge rødvinen ud over den næste time.

Hvis det ikke virker, kan du efterfølgende hælde noget klar alkohol på pletten og derefter vaske tøjet normalt.

Stearin

Også stearin kræver en lidt særlig behandling, hvis det kommer på tøjet.

Stearin må dog gerne tørre, inden du gør noget, men hvis det er muligt at tage en del af det med det samme, kan du bare gøre det.

For helt at fjerne pletten skal du have fat i dit strygejern, og så skal du lægge noget der kan suge, som for eksempel køkkenrulle, under pletten, mens du stryger den.

Herefter kan du vaske tøjet normalt.

Svedpletter

Noget som let kan opstå med tiden, er gule svedpletter.

For at komme svedpletterne til livs skal du fylde en vask, balje eller lignende med vand og eddike. Du skal bare sørge for at fylde halvt så meget eddike i, som du fylder vand i.

Læg tøjet i blød i vand- og eddikeblandingen natten over for at tage misfarvningen, hvorefter du blot kan vaske tøjet i din vaskemaskine. Det kan være en fordel at vælge det varmeste program.