Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Skabelon til din IT-ansøgning anno 2021: Hvad skal den indeholde?

IT-branchen er i vækst og særligt E-handel har vist sig at have fart på – særligt under Corona. Det er ikke underligt, at online virksomheder klarer sig godt under en pandemi, hvor lockdown og hjemmearbejde har kendetegnet dagligdagen for danskerne. Når man ikke kan gå ud og nyde en koncert, gå på restaurant eller i butikker, går vi i stedet på opdagelse online hvor vi shopper, handler og underholdes.

Således er det også et godt tidspunkt at søge jobs i IT-branchen. Der er mange veje ind i IT, hvad enten man har baggrund i eksempelvis software, teknik, som ingeniør, tekstforfatter, webudvikler, data, som arkitekt eller noget helt andet. Uanset hvad, er det samme regler der gælder i opbygningen af en god jobansøgning. Her giver vi dig værktøjerne til, hvordan du bruger en ansøgning skabelon til at forme en ansøgning, der får modtageren til at spærre øjnene op.

Byg ansøgningen struktureret op

Dit udgangspunkt bør altid være i en god ansøgning skabelon, så ansøgningen har en rød tråd, er præcis og holder sig til relevante informationer.

Overordnet set skal en ansøgning have: Overskrift – motivationsafsnit – midte med erfaringer – stærk afslutning.

En overskrift skal vække læserens nysgerrighed og give ham/hende lyst til at læse videre. En overskrift ala: ”Angående stillingen som lead technician”, er ikke god, fordi den er intetsigende. Sådan en overskrift fortæller ikke noget om kvalifikationerne eller motivationen hos personen, der ansøger. En langt stærkere overskrift, der fanger modtageren, kan lyde i retningen af: ” Talentfuld lead technician der kan videreudvikle og optimere jeres produktion”.

Generelt er nøglen til en god ansøgning, at skribenten hele tiden holder sig for øje, at teksten skal fortæller hvilken værdi du, ansøgeren, kan tilføre virksomheden, og ikke hvorfor det vil være fedt for dig at arbejde i virksomheden.

Det er også en god idé med bulletpoints, der fremhæver dine vigtigste pointer / kvalifikationer / erfaringer. Med udgangspunkt i din ansøgning skabelon, bør første afsnit omhandle din motivation i jobbet. Hvordan du kan yde værdi, hvordan du kan varetage opgaverne og hvori din passion og dit engagement ligger. Måske du er særlig erfaren i diagnosticering og fejlsøgning, hvilket du mener kan være med til at optimere deres produkter. Eller du har et bredt kendskab inden for support, med hvilken du har opnået stor forståelse for e-handel, som de vil kunne drage stor nytte af.

Den efterfølgende midtersektion skal fokusere på dine mest relevante erfaringer i forhold til de kvalifikationer, der står listet i jobopslaget. Det er altid en god idé at give konkrete eksempler på, hvordan du har haft succes i tidligere jobs og hvordan du har løst en given problemstilling eller opgave.

Endeligt afsluttes en god ansøgning på toppen! Det vil sige med én sætning, der opsummerer og minder dem om, hvorfor du er den mest kvalificerede til jobbet og at du ser frem til at blive inviteret til samtale. En god afslutning udstråler selvtillid, ambition og troen på egne evner.