Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

Sponsoreret indhold

Sådan øger du dine chancer for at finde rav på stranden

Der er mange fordele ved at starte en ny hobby som ravsamler. Det er dejligt at have en undskyldning for at komme en tur på stranden, hvor en gåtur og den friske luft altid er med til at gøre dig i godt humør.

Der er også god motion forbundet med at være ravsamler, da du må indstille dig på at bruge mange timer på at vandre op og ned ad de danske strande, hvis du virkelig gerne vil finde noget rav.

Og så er der selvfølgelig den sidste og største fordel, som er selve ravet. Rav er et smukt materiale, som af mange bliver betegnet som Nordens guld takket være dets unikke udseende. Rav er populært som materiale i smykker og lignende, og du kan derfor tjene en god skilling, hvis du bliver god til at finde rav.

De bedste råd til nye ravsamlere

Det bedste, du kan gøre for at øge din succes, er at investere i en ravlygte. Du kan nemlig finde rav ved hjælp at uv-lys, der får ravet til at lyse op på stranden. Find rav med uv lys ved at købe en ravlygte som det allerførste, når du begynder at samle rav. Med en ravlygte vil ravet simpelthen blive selvlysende og derved skille sig klart ud fra de andre sten på stranden.

Dernæst er det også en god idé at tænke en smule taktisk, inden du bare kører ud til en tilfældig strand. For selvom det er muligt at spotte rav langs alle landets kyster, så er der størst chance ved Vestkysten samt på de mere flade strande i eksempelvis det sydfynske øhav samt eller Fanø.

Det er også altid bedst at tage på stranden, når en stor storm netop er overstået, da store mængder af nyt materiale i den forbindelse vil blive skyllet op på stranden.